Belföld

Tovább ostromolják határainkat a migránsok

A szolgálatot teljesítő rendőrök 2022. január 5-én 0 óra és 24 óra közötti időszakban összesen 365 határsértőt tartóztattak fel és 213 főt megakadályoztak a hazánk területére történő illegális belépésben.

 

Bács-Kiskun megyében a rendőrök 11 esetben összesen 111 határsértőt tartóztattak fel Kiskunhalas, Vaskút, Bácsborsód, Bácsalmás, Kelebia, Katymár, Dávod, Mélykút és Nagybaracska közigazgatási területén.

 

Csongrád-Csanád megyében a járőrök 30 esetben összesen 224 határsértőt tartóztattak fel, Szeged, Szeged-Gyálarét, Ruzsa, Ásotthalom, Mórahalom, Szatymaz, Makó, Öttömös, Pusztamérges, Röszke és Maroslele közigazgatási területén.

 

Győr-Moson-Sopron megyében 2 alkalommal, Győrnél és Várbalognál 2; Pest megyében, Inárcsnál 21; és Komárom-Esztergom megyében, Tatabánya területén 7 határsértőt tartóztattak fel.

 

A feltartóztatott illegális migránsok ellenőrzésük során szír, marokkói, líbiai, afgán, tunéziai, pakisztáni, eritreai, iraki, algériai és indiai állampolgárnak vallották magukat, azonban sem személyazonosságukat, sem magyarországi tartózkodásuk jogszerűségét hitelt érdemlően nem tudták igazolni. A rendőrök a hatályos magyar jogszabályoknak megfelelően visszakísérték őket az ideiglenes biztonsági határzárhoz.

 

Az elmúlt 24 órában Bács-Kiskun 3, Csongrád-Csanád megyében 7 esetben a rendőrök összesen 213 főt megakadályoztak a hazánk területére történő illegális belépésben.

 

Magyarország területén az elmúlt 24 órában tiltott határátlépés miatt embert 1 embert fogtak el és 3 esetben embercsempészés miatt indult büntetőeljárás. – Írja a police.hu

Ez a weboldal sütiket használ a weboldal működtetése, használatának megkönnyítése, és a weboldalon végzett látogatói tevékenységek nyomon követése érdekében. Elfogadás Tovább