Belföld

Tóth Csaba Fekete-Győrnél panaszkodott Hadházy kampányára

Több helyen is egymásnak estek az ellenzéki összefogás jelöltjei. A legélesebb cicaharc Zuglóban alakult ki, ahol Tóth Csaba ellen a korábban őt támogató Jakab Péter is etikai vizsgálatot indított, miután Hadházy Ákos azzal vádolta meg Tóth Csabát, hogy százmilliókat titkolt el vagyonnyilatkozatában.

Tóth ezen annyira megsértődött, hogy egyenesen Fekete-Győr Andráshoz fordult, arra kérve, beszélje rá Hadházyt, hogy tisztességesen kampányoljon.

Az MSZP országgyűlési képviselője ellen etikai vizsgálatot indított Jakab Péter az előválasztási bizottságnál, miután Hadházy Ákos azzal vádolta meg Tóth Csabát, hogy százmilliókat titkolt el vagyonnyilatkozatában.

Tóth szerinte azonban olyan vagyonelemeket kerestek rajta, ami nem is az ő tulajdona. Az ATV Egyenes beszéd című műsorában először arról beszélt: az előválasztásnak óriási sikere van, és egyébként ennek az a célja, hogy minden körzetben megtalálják a jelöltet, aki le tudja győzni tavasszal a Fidesz jelöltjét.

Hozzátette, hogy neki ez Zuglóban már kétszer sikerült, ugyanakkor úgy látja: a másik jelöltnek, Hadházy Ákosnak talán nem is a kormányváltás az elsődleges célja, hanem az, hogy őt, Tóth Csabát legyőzze.

Korábban Hadházy azzal vádolta meg a szocialista képviselőt, hogy százmilliókat titkolt el a vagyonnyilatkozatában, ez alapján indított nem sokkal később Jakab Péter etikai vizsgálatot az előválasztási bizottságnál.

Jakab beadványát elutasították, Tóth pedig hangsúlyozta: az ő vagyonnyilatkozata teljesen transzparens, ezt minden évben benyújtotta, most egy olyan vagyonelemet kerestek rajta, ami nem is az ő tulajdona, hanem egy alapítványé, amihez neki nincs köze.

„Egyik cégüknek van rajta jelzáloga, de már kilenc éve, az nem az ő vagyona, ha a cég érvényesíti is a jogait, akkor sem az ő magánvagyona lesz, és nem kell a vagyonnyilatkozatban feltüntetni” – fejtette ki.

Tóth Csaba úgy fogalmazott: szerinte az a legnagyobb baj, hogy egy „tisztességtelen eszközökkel lefolytatott kampány részesei vagyunk”, mióta a Momentum bejelentette, hogy Hadházyt indítja Zuglóban. Az MSZP képviselője arra kérte Fekete-Győr Andrást, hogy próbálja meg rábeszélni Hadházy Ákost, hogy tisztességesen kampányoljon.

Forrás: Pesti Srácok

 

 

Ez a weboldal sütiket használ a weboldal működtetése, használatának megkönnyítése, és a weboldalon végzett látogatói tevékenységek nyomon követése érdekében. Elfogadás Tovább