Belföld

Tóta W. Árpád szerint „a pápa maga se hisz már régóta”

Ugyanis „túl okos, túl művelt hozzá”.

Ferenc pápa budapesti látogatásának apropóján Tóta W. Árpád is „tollat ragadott”, és Facebook-oldalán közzétett „mélyelemzésében” levezette, hogy szerinte a katolikus egyházfő miért is nem hisz már valójában.

Én azt gyanítom, a pápa maga sem hisz már régóta. Túl okos, túl művelt hozzá.

Raniero Cantalamessa bíboros, XVI. Benedek apostoli prédikátora állapította meg, hogy az ateizmus a tanultak luxusa, azoké, akik a tanulásnak szentelhették életüket. A pápa ezek közé tartozik. A többieknek marad a vakhit” – olvasható a posztban. Tóta W. szerint a pápa helyében szédítő érzés lehet „egy ilyen hazugsághegy tetejéről szétnézni”, azonban a Szentatya mentségére megjegyzi:

jó embernek lenni hit nélkül is lehet. Azt hiszem, ennek Ferenc pápa a legjobb példája.”

Majd boncolgatva annak kérdéskörét, hogy a mi is valójában a mi küldetésünk az isteni tervben, arra a következtetésre jut: „Bebizonyítani, milyen szar hely is lehet egy ország, amely keresztényként ünnepelteti magát. Hogy nem Istenen múlik, hanem rajtunk”.

Ez a weboldal sütiket használ a weboldal működtetése, használatának megkönnyítése, és a weboldalon végzett látogatói tevékenységek nyomon követése érdekében. Elfogadás Tovább