Külföld Sport

Törvény védheti a gimnazista sportversenyeket a transznemű sportolóktól Texasban

olvasási idő:57 másodperc

Az USA államának képviselőháza már elfogadta, így a szenátus elé került az a törvény javaslat, mely megmentheti a gimnazista sportoló lányokat attól, hogy fiú testtel rendelkező magukat lányoknak képzelő ifjak rabolják el sikereiket.

A törvény szerint öttől tizennyolc éves korig mindenki csak a születési nemének megfelelő csapatban indulhat a sportversenyeken. Ami azért is indokolt, mert a azok, akik biológiailag fiúk fizikumukat tekintve erősebbek, mint a lányok. Még akkor is ha magukat transzneműként határozzák meg.

Texas állam szenátusában a Republikánus párt képviselői vannak többségben, így jó eséllyel hatályba léphet majd a törvény.

A törvény javaslat sikere persze kiverte a biztosítékot liberáliséknál.

A demokrata párt képviselője Mary González így nyilatkozott a törvényjavaslatról: Nekünk nem nem kell ez a törvény, sőt inkább az ellenkezőjét kéne tennünk.

Ezen kívül a Human Rights Campaign nevű szervezet szerint ha a törvény megszületik, akkor nem védeni fogja a transz gyerekeket, hanem kizárja őket. Ezzel kapcsolatban kijelentette, hogy nem fogják abbahagyni a harcot a transz gyerekekért.

Ismét azt láthatjuk hangos kisebbség akar megakadályozni egy amúgy igazságos szabályozást. Szóval csak a szokásos bolsevik tempó megy az USA neoliberálisainál. Míg a józan ész a másik oldalon igyekszik győzelmet aratni.

Forrás: 888.hu

Ez a weboldal sütiket használ a weboldal működtetése, használatának megkönnyítése, és a weboldalon végzett látogatói tevékenységek nyomon követése érdekében. Elfogadás Tovább