Belföld Sport

Történelmi Eb-ezüstöt nyert a tornász Mészáros Krisztofer talajon

Mészáros pályafutása első felnőtt Eb-érmét szerezte, ezzel pedig történelmet írt, a magyar tornasportnak ugyanis soha nem volt korábban Eb-ezüstérmese talajon.

Mészáros Krisztofer ezüstérmet nyert talajon a müncheni multisport Eb-n belül rendezett torna Európa-bajnokságon.

A felnőtt szerdöntők egyetlen magyar résztvevője – aki egyéni összetettben és a csapattal is hatodik volt – a csütörtöki selejtezőből 14,500 ponttal, a második legjobb eredménnyel jutott be a talaj döntőjébe.

Az MTI beszámolója szerint Mészáros vasárnap elsőként mutatta be gyakorlatát, mégpedig nagyon magas színvonalon. Ugrásai látványosak, érkezései pedig pontosak voltak, egyetlen elemnél mutatott minimális bizonytalanságot kis karkörzéssel.

Produkciójára egy tizeddel többet kapott, mint a selejtezőben, 14,600 pontos eredményét pedig csak a hetedikként következő, tavaly Tokióban olimpiai bajnok izraeli Artem Dolgopyat tudta felülmúlni. A harmadik helyen a brit Jarman Jake végzett.

Ez a weboldal sütiket használ a weboldal működtetése, használatának megkönnyítése, és a weboldalon végzett látogatói tevékenységek nyomon követése érdekében. Elfogadás Tovább