Belföld

Tompos Marcika a jobboldalt okolja a Fico-merényletért

Tompos Márton a szélsőbaloldalt is szélsőjobboldalnak nézte.

„Nyomdafestéket nem tűrő módon fejezném be legszívesebben a posztot, de csak annyit üzennék a megafonos propagandistáknak, hogy pontosan ez a gusztustalan gyűlöletkeltés vezet el az ilyen merényletekhez. Külön bugyrot érdemeltek a pokolban a viselkedésetekért – jelentette ki a közösségi oldalán Tompos Márton, a Momentum alelnöke a szlovák elnök ellen elkövetett merénylettel és az arra adott kormánypárti reakciókkal kapcsolatban.

A momentumos politikus szerint a Megafon legújabb kommunikációjával a magyar társadalom legaljára süllyedt, gerinctelenek és bohócgyülekezethez hasonlíthatók, ugyanis azok rögtön Fico ellenfeleivel kezdték összemosni a merényletet.

Végül térjünk rá a magyar társadalom legaljára, a gerinctelenségben alulmúlhatatlan megafonos bohócgyülekezetre. A szélsőjobbos, félőrült merénylőt a Momentum testvérpártjával, a Progresszív Szlovákiával kezdték el összemosni. És természetesen a Momentummal is. Még egy merényletet is gyűlöletkeltésre használnak. Bár a világjárvány és a háború után nem lepődhetünk meg” – vélekedett az ötszázalékos parlamenti bejutás környékén vergődő kispárt alelnöke a baloldali költőként ismert merénylővel kapcsolatban.

Álságos, hogy éppen a militáns megszólalásairól híres Momentum beszél erőszakos retorikáról.

Emlékezetes, hogy a párt korábbi elnökét, Fekete-Győr Andrást hivatalos személy elleni erőszak miatt elítélte a bíróság.

A kispárthoz közel álló szélsőbaloldal tagjai szükség esetén élnek szabotázsakciókkal, célzott rongálással vagy pedig fizikai konfrontációval, ezek mind részei a munkájuknak. Egy aktivista elismerte a Mércének: az erőszak része a szélsőbaloldal és az Antifa eszköztárának. Arról konszenzus van náluk, hogy erőszak és személy elleni erőszak végképp, kizárólag végső esetben használható, és akkor sem megengedett az életveszély okozása. Ugyanakkor a valóság azt mutatja, hogy a baloldal nem riad vissza még a gyilkosságtól sem, amire a Fico-merénylet is jó példa lehet.

Ez a weboldal sütiket használ a weboldal működtetése, használatának megkönnyítése, és a weboldalon végzett látogatói tevékenységek nyomon követése érdekében. Elfogadás Tovább