Öko

Tömegverekedés a karácsonyi rókavadászaton (videó)

Vadászatellenes tüntetők kontra vadászok…

Verekedés tört ki hétfő reggel a Angliában, a festői Lacock faluba, amikor a vadászatellenes tüntetők összecsaptak az ikonikus Avon Vale Huntra induló vadászokkal.

A hagyománynak megfelelően vadászkabátokban öltözött lovasok a Red Lion Pub előtt gyűltek össze, mielőtt lóháton kutyáik kíséretében vonultak fel a nyilvánosság előtt. Itt jelentek meg hangos és erőszakos  vadászatellenes tüntetők, akik megjelenésükben (feketébe öltözve) a szélsőbaloldali antifa-ra hasonlítottak.

Wiltshire Hunt Saboteurs nevű csoport innen-onnan érkező tagjai és a vadászatot támogató (főleg helyiek) össze is verekedtek. A rendőrség bár a helyszínen volt és értesült a vadászatellenes csoport akciójáról, csak nehezen tudott rendet teremteni.  A vadászatellenes csoport végül szétszéledt, a vadászok pedig a turisták előtt felvonulva mentek a rókavadászatra.

A kutyás rókavadászatot egyébként több, mint egy évtizede betiltották, de a vadászok még mindig kutyáik vezetésével lovagolnak ki (hivatalosan nyomvadászatra), így a Wiltshire Hunt Saboteurs szerint a kutyák a végén megölhetik, széttéphetik a rókát és ez kínzás, ami ellen tiltakoznak.

Ez a weboldal sütiket használ a weboldal működtetése, használatának megkönnyítése, és a weboldalon végzett látogatói tevékenységek nyomon követése érdekében. Elfogadás Tovább