Külföld

Tömegesen szöknek külföldre a hadköteles ukrán férfiak

Ukrajna nyugati határai mentén napi rendszerességgel tartóztatnak fel a katonáskodás és a frontszolgálat elől menekülő hadköteles férfiakat, írja a kárpátaljai KárpátHír az ukrán állami határőr szolgálat hivatkozva.

Az utóbbi hét folyamán az EU-ba vezető határátkelőkön mintegy 555 ezer fő hagyta el Ukrajnát legálisan. Ugyanakkor a zöldhatáron törvénytelen módon külföldre tartók közül 159 főt sikerült elfognia az ukrán hatóságoknak.

AZT PERSZE SENKI NEM TUDJA, HOGY HÁNYAN VANNAK AZOK, AKIKNEK SIKERÜLT KIJÁTSZANI A HATÁRŐRÖK ÉBERSÉGÉT.

Tény viszont, hogy 141 személy legális úton, ám hamis iratokkal kísérelte meg a határátlépést. A zöldhatáron feltartóztatottak közül 89 személy ellen a bíróság már kimondta az ítéletet: fejenként 8500 hrivnya, közel 93.000 forint megfizetésére kötelezték őket, amely Ukrajnában elég nagy összegnek számít, hiszen 6500 hrivnya a minimálbér, csupán 71.000 forint. A pénzbírságon felül 15 nap elzárással bűntették őket.

Ez a weboldal sütiket használ a weboldal működtetése, használatának megkönnyítése, és a weboldalon végzett látogatói tevékenységek nyomon követése érdekében. Elfogadás Tovább