Kiemelt Külföld

Tojással dobálták meg gyerekek a bajuszos-sminkelt könyvdíjas írót

Regős Bendegúz megmondta…

A könyvdíjas Kim de l’Horizont közösségi oldalán panaszkodott, hogy kinézete és öltözködése miatt Svájcban két gyerek megtámadta őt. Sértegették és tojással megdobálták. Az Instagram bejegyzés szerint senki sem szólt közbe, így a nem bináris író a közösségi oldalán fordult a szülőkhöz.

Kim de l’Horizon svájci születésű szerző tavaly kapott nagyobb ismertséget, mikor is megkapta a 25 ezer euróval (10 millió forinttal) járó Német Könyvdíjat az LMBTQ témájú Blutbuch című regényéért.

Akkor a festett körmű, sminkelt, női ruhás és bajuszos Kim de l’Horizon a díjat megköszönve az iráni nőkkel való szolidaritásból leborotválta a fejét.

Az íróról alább látható képeket nézve érthető a svájci gyerekek reakciója, és nekünk magyaroknak az Indul a bakterház című film egy részlete jut eszünkbe. Regős Bendegúz mondata: Ilyen rusnya teremtés a kalendáriumba’ sincsen…

 

 

 

Ez a weboldal sütiket használ a weboldal működtetése, használatának megkönnyítése, és a weboldalon végzett látogatói tevékenységek nyomon követése érdekében. Elfogadás Tovább