Belföld

Többen szavaztak Rokker Zsoltira, mint Jakabra

Borsod a sorsod…

Az előválasztás nevű bohózat kétségkívül Jakab Péternek hozta el a pofáraesést. Valamikor a Jobbik fellegvárának számító Borsod, ami Jakab Péter szülőföldje is, rúgta ki a széket Péterünk alól.

Még Rokker Zsoltira is többen szavaztak, mint rá.

Borsod 5-ben indult a jobbikos Erdei Zsolt (művésznevén: Rokker Zsolti), és nyert is elég simán, közel 70 százalékos eredménnyel, 2094 szavazattal. Jakab Péter ehhez képest 943 szavazatot szerzett (tehát még Erdei szavazatainak felére se volt jó), míg Dobrev itt nyert, igaz, szorosan, 1062 szavazattal.

Borsod 4-ben (2018-ban ebben a körzetben magasan a Jobbik volt a legerősebb ellenzéki) Üveges Gábor nyert, aki eredetileg MMM-Jobbik jelölt volt 2980 szavazattal. (most már a DK is támogatta). A miniszterelnökjelölti versenyt azonban itt is Dobrev Klára nyerte 1820 szavazattal, Jakab Péter 1203-at kapott. (Borsod 7-ben nem volt a Jobbik által támogatott jelölt, Dobrev Klára itt is utcahosszal nyert Jakab Péter előtt.)

Borsod 1-es körzet, ahol még 2018-ban Jakab Péter egyéniben minimális különbséggel maradt el a győztes, fideszes Csöbör Katalintól. Jakab nem indult az előválasztáson, itt most a jobbikos Szilágyi Szabolcs nyert (igaz, őt a DK is támogatta) nem meglepő módon, 4258 szavazattal az MSZP-s Simon Gáborral szemben. Jakab azonban csak párttársa szavazatainak nagyjából a felét, 2104 voksot kapott, míg Dobrev úgy kapott 2866-ot. Jakabra ebben a körzetben 2018-ban egyébként több mint 20 ezren szavaztak (és csak 6500-at kapott az akkori DK-s jelölt Debreczeni József), ami természetesen nem feltétlenül jelent túl sok mindent az előválasztás szempontjából, viszont érdekes, hogy Miskolc – az esetleges előzetes várakozásokhoz képest – nem feltétlenül olyan erős bázisa a Jobbiknak, mint az korábban gondolhattuk. Vagy másképp: Jakab a potenciális szavazóiból még Miskolcon is keveset tudott elvinni az urnákhoz.

Ez a weboldal sütiket használ a weboldal működtetése, használatának megkönnyítése, és a weboldalon végzett látogatói tevékenységek nyomon követése érdekében. Elfogadás Tovább