Külföld

Több mint 80 lengyel zsoldost semmisített meg az orosz légierő a Donbasszban

Több mint 80 lengyel zsoldost semmisített meg az orosz légierő a Donbasszban

Az orosz légierő csapást mért egy cinkgyárra a Donbasszban, ahol több tucat lengyel harcossal végeztek – közölte szombaton az orosz védelmi minisztérium.

“Legfeljebb 80 lengyel zsoldost”, 20 páncélozott járművet és nyolc Grad típusú rakéta-sorozatvetőt semmisítettek meg Konsztantyinovka városában – közölte Igor Konasenkov altábornagy, a védelmi minisztérium szóvivője napi tájékoztatóján.

Hozzátette, hogy más területeken tüzérségi lövegeket, személyi állományt és drónokat vettek célba. Konasenkov elmondta, hogy egy Tocska-U ballisztikus rakétát fogtak el a levegőben a dél-ukrajnai Molodjozsnoje város közelében.

Az EU tagállamaiból és olyan országokból, mint az Egyesült Államok és Kanada, számos harcos harcol Ukrajnáért.

A hónap elején a Donyecki Népköztársaság egyik bírósága halálos ítéletet hozott két brit és egy marokkói állampolgárra, akik az ukrán erőknél szolgáltak. A zsoldosokat még nem végezték ki.

Oroszország február végén támadta meg a szomszédos országot, miután Ukrajna nem hajtotta végre az először 2014-ben aláírt minszki megállapodások feltételeit, és Moszkva végül elismerte a donyecki és luganszki köztársaságok függetlenségét a Donbasszban. A német és francia közvetítéssel létrejött jegyzőkönyv célja az volt, hogy a szakadár régiók különleges státuszt kapjanak az ukrán államon belül.

A Kreml azóta követeli, hogy Ukrajna hivatalosan is nyilvánítsa magát semleges országnak, amely soha nem csatlakozik az Egyesült Államok vezette NATO-hoz. Kijev ragaszkodik ahhoz, hogy az orosz offenzíva teljesen indokolatlan volt, és cáfolta azokat az állításokat, amelyek szerint a két köztársaság erőszakos visszafoglalását tervezi.

Forrás: Orosz Hírek,

Ez a weboldal sütiket használ a weboldal működtetése, használatának megkönnyítése, és a weboldalon végzett látogatói tevékenységek nyomon követése érdekében. Elfogadás Tovább