Külföld

Több áldozatot követelő lövöldözés történt az Egyesült Államokban

Több áldozatot követelő lövöldözés történt csütörtökön az amerikai Maryland állam Smithsburg nevű kisvárosában – közölte Carly Hose, a helyi seriff hivatalának szóvivője.

Larry Hogan marylandi kormányzó WJZ helyi televízióban közvetített sajtótájékoztatóján elmondta, hogy legalább három halálos áldozata volt a Columbia Machine vállalat smithsburgi üzemében történt lövöldözésnek.

A három áldozat mellett egy negyedik személy súlyosan megsérült, őt kórházba szállították − írja a The Washington Post amerikai napilap.

Egy rendőr megsebesült a gyanúsított üldözése közben. A sheriff hivatalának tájékoztatása szerint az incidens gyanúsítottját ártalmatlanították, nem jelent többé veszélyt a közösségre. A gyanúsított egy 23 éves nyugat-virginiai férfi, aki szintén a gyárban dolgozott, azonban személyazonosságát még nem árulták el a hatóságok. Az áldozatok 30 és 50 év közötti férfiak.

Úgy hiszem, itt az ideje, hogy egyensúlyt teremtsünk a jogaink és a biztonságunk között − utalt a fegyvertartást alkotmányos jogként definiáló 2. kiegészítésre Donnie Souders, Smithsburg polgármestere.

Ez a weboldal sütiket használ a weboldal működtetése, használatának megkönnyítése, és a weboldalon végzett látogatói tevékenységek nyomon követése érdekében. Elfogadás Tovább