Külföld Sport

Tizenhárom éve történt a dunaszerdahelyi magyarverés

Az év meccsének titulált DAC-Slovan rangadóra rengetegen érkeztek Csallóköz, Mátyusföld és az egész Felvidék falvaiból és városaiból. Szintén itt voltak Magyarország számos futballklubjának szurkolótáborai, a teljesség igénye nélkül: Honvéd, Vasas, Újpest, Ferencváros, Békéscsaba, Debrecen, Győr, Vác, Nyíregyháza, Szombathely…
Hivatalosan 6100, nem hivatalosan 15 500 néző tolongott a lelátókon.

A vendégszektorban lévőket leszámítva mind úgy érezték, biztatni kell csapatunkat és a jelenlétük is hozzásegítheti a sárga-kékeket a győzelemhez. A mérkőzés első negyedórájáig nem is volt gond ezzel, ezután azonban elszabadult a pokol.

Még égtek a pozsonyi Slovan drukkerek által bedobált füstbombák, amikor a két tábor között meghúzódó, állig felfegyverzett kommandósok a nagyrészt magyarországi szurkolókkal megtelt szektor ellen indultak meg és senkit sem kímélve szétverték azt.

Az ominózus 17. percben indított, máig tisztázatlan szurkolóverés hivatalos mérlege több mint 50 sérült. Közülük egy, Lengyel Krisztián, maradandó károsodást szenvedett.

DAC – Slovan 2008.11.01.

Forrás: Facebook/”Nyugaton már megoldották”

Ez a weboldal sütiket használ a weboldal működtetése, használatának megkönnyítése, és a weboldalon végzett látogatói tevékenységek nyomon követése érdekében. Elfogadás Tovább