Belföld Külföld

Till Attila üzent Putyinnak: Nem ölhetsz meg másokat!

Till Attila üzent Putyinnak: Nem ölhetsz meg másokat!

„Nem tudom elmondani azt a sok mindent, ami fojtogat, amitől borzalmasan rossz kedvem van” – mondta a TV2 műsorvezetője.

Több magyar híresség után most a TV2 műsorvezetője, Till Attila is megszólalt az orosz-ukrán háborúval kapcsolatban. A tévés a háború mellett Putyinról is elmondta a véleményét.

„Pokoli hangulat! Nincs olyan indok, ami igazolná egy háború elindítását! Nem ölhetsz meg másokat, nem terrorizálhatsz másokat! Megteheted, csak attól szarabb lesz a világ, akkor is, ha azt hazudod magadnak, hogy jó ügyért teszed. Azt mondják, az igazság nem abszolút fogalom, túl sok mindentől függ egy adott helyzetben a meghatározása, de amikor egyre nagyobb a szenvedés, csak megérezzük, hogy kábé miről beszélünk. Azért a Kígyó-sziget védőinek a mondataiban szerintem már erősen ott volt!” – olvasható a műsorvezető közösségi felületein megosztott videó mellett.

A felvételen aztán arról beszél, hogy „elolvasva a híreket, pokoli reggelre ébredtünk mindannyian”.

„Nem tudom elmondani azt a sok mindent, ami fojtogat, amitől borzalmasan rossz kedvem van, ami megbénít, nem tudom elmondani azt a rengeteg mindent, ahogy az emberekkel beszélgetek, és az a zűrzavar, ami kezd kialakulni mind a fejekben, mind a világban, az mennyire bánt. Úgy látszik, most egy olyan irányba megyünk el, hogy mindenkinek egyre nagyobbak lesznek a sérelmei, és egyre jobban feljönnek majd azok a problémák, amik miatt szerinte nem működik a világ” – mondta a műsorvezető.

Putyin esetében egy olyan emberről, egy olyan államfőről beszélgetünk, aki szisztematikusan megöl, kinyír újságírókat évek óta, aki ellehetetleníti azoknak az életét, akik mást gondolnak, mint ő, aki úgy képviseli Oroszországot, hogy az oroszokat nem kérdezi meg valójában arról, vagy esélyt sem ad nekik arra, hogy eldöntsék, hogy ő képviselje-e az oroszokat” – tette hozzá.

 

A Nyugat és az Orsozország közötti különbséget elemezve Till Attila elmondta, hogy bár mindenkinek vannak bűnei,  de a Nyugat szerkezetekben, struktúrákban működik.

„Olyan struktúrákban, amelyek nem engedik meg például, hogy valaki 20 évig egy államnak a vezetője legyen, az élet és a történelem ugyanis már nagyon sokszor bebizonyította, hogy ez nem jó. Mert az ilyen államfő egy idő után elhiszi magáról, hogy miatta működik minden, és ő az egyetlen, aki bármi áron fel tudja emelni vagy szinten tudja tartani az adott nemzetet”.

Én személy szerint azokban a struktúrákban hiszek, ahol ezeket a dolgokat meg lehet választani, ahol mindig ott van a választásnak az a lehetősége, hogy figyelj, te most már nem csinálod olyan jól, most próbáljuk meg őt. Most legyen egy nő, most legyen egy férfi, egy másik típusú ember. De hát nagyon úgy tűnik, hogy a világ nem ebbe az irányba megy. Én borzalmasan rossz állapotban vagyok. De nyilvánvalóan ez abszolút lényegtelen, továbbra is egy dolog lenne a legfontosabb, hogy ez a háború véget érjen. Ehhez azért lehet, hogy fontos lenne az is, hogy az oroszok is meg mindenki tisztában legyen azzal, hogy mi történik a világban” – jelentette ki a műsorvezető.

.

Forrás: Mandiner,

Nyitólap: Till Attila Facebook oldala,

Ez a weboldal sütiket használ a weboldal működtetése, használatának megkönnyítése, és a weboldalon végzett látogatói tevékenységek nyomon követése érdekében. Elfogadás Tovább