Külföld

Terrortámadás az orosz nagykövetségnél

Öngyilkos merénylő robbantott pokolgépet a kabuli orosz nagykövetség bejárata közelében, majd a támadót fegyveres őrök lőtték agyon, amint a kapuhoz közeledett – jelentette hétfőn a helyi rendőrség.

„Mielőtt a célpontját elérte volna, az orosz nagykövetség őrei felismerték és lelőtték. Egyelőre áldozatokról nem tudni” – mondta el Mavlavi Szabir, a támadás helyszínének rendőri vezetője.

Orosz és tálib tisztviselők szerint az afgán fővárosban, Kabulban elkövetett öngyilkos merényletben meghalt hat ember között van az orosz nagykövetség két munkatársa is.

Oroszország egyike azon kevés országoknak, amelyek a tálibok több mint egy évvel ezelőtti hatalomátvétele után is fenntartották nagykövetségüket Kabulban.

Noha Moszkva hivatalosan nem ismeri el a tálib vezetést, tárgyalásokat folytat üzemanyag és más árucikkek szállításáról.

Ez a weboldal sütiket használ a weboldal működtetése, használatának megkönnyítése, és a weboldalon végzett látogatói tevékenységek nyomon követése érdekében. Elfogadás Tovább