Belföld

Terézváros momentumos polgármestere egy játszótéren nyitotta meg a homofóbia elleni kiállítást

olvasási idő:51 másodperc

Érzékenyítés…

A terézvárosi Hunyadi téren június 7-től két héten át találkozhatnak a járókelők az „Én is ember vagyok” kampány kiállításával. A május közepén indult társadalmi figyelemfelhívó kampány főszereplői olyan magyar LMBTQ emberek, akik arccal vállalva mesélnek életük egy-egy meghatározó élményéről. Egészen pontosan arról, hogy ki és miként sértette őket meg LMBTQ mivoltukból.

Az Európai Unió Alapjogi Ügynöksége (FRA) 140 ezer LMBTQ embert kérdezett meg legutóbbi felmérése során, és a tavaly publikált eredményekből kiderül, hogy egy év alatt a magyar LMBTQ emberek 49 százalékát éri valamilyen diszkrimináció az identitása miatt. A köztéri kiállítás megnyitóján a kerület polgármestere, Soproni Tamás arról beszélt, hogy Terézváros az elfogadás mellett áll.

Magyarországon 2021-ben is nagyon nehéz dolog a többségtől eltérő identitással élni. A hátrányos megkülönböztetés létezik, és életeket tesz tönkre. Az „Én is ember vagyok” kampány éppen ezt, a kirekesztést, a megbélyegzést teszi átélhetővé. A Hunyadi téren látható fotókiállítás, az emberi arcok, történetek is ebben a hitemben erősítenek meg. – mondta a Momentumos polgármester.

Majd megnyitotta a kiállítást, hol máshol, egy játszótéren. 

(forrás: humen)

Ez a weboldal sütiket használ a weboldal működtetése, használatának megkönnyítése, és a weboldalon végzett látogatói tevékenységek nyomon követése érdekében. Elfogadás Tovább