Kiemelt Külföld

Tennessee az első amerikai állam, ahol betiltják a transzvesztita műsorokat

Törvényt hoztak drag queen bulik ellen…

Hivatalosan is Tennessee lett az első amerikai állam, amely betiltotta a drag queen azaz transzvesztita műsorokat. A déli állam törvényhozásának republikánus többségű szenátusa csütörtökön fogadta el a nyilvános drag műsorokat tiltó törvényt.

Az intézkedés Bill Lee republikánus kormányzó asztalára kerül jóváhagyásra és kétség sincs afelől, hogy aláírja a jogszabályt, amely így hatályba is lép majd.

A törvényjavaslatot tavaly novemberben terjesztett be Jack Johnson, a szenátus többségi vezetője. Az elfogadott jogszabály valójában egy már meglévő törvény módosítása, amely tiltja, hogy a “felnőtteknek szóló vállalkozások” iskolák, közparkok vagy istentiszteleti helyek közelében működjenek.

E vállalkozások körébe tartoznak a “felnőtt kabaré előadások” is, amelyeket a jogszabály olyan előadásokként határoz meg, amelyeken “férfi vagy női imitátorok olyan szórakoztatást nyújtanak, amelyek a kéjes örömre apellálnak” – írja a The Hill.

Az új törvény komoly hatással lehet a nyilvános pride rendezvényekre is.

A hét elején Johnson egy nyilatkozatában azt mondta, hogy az új törvény “biztonságot nyújt a szülőknek, hiszen mostmár elvihetik a gyerekeiket egy nyilvános előadásra anélkül, hogy ott szexualizált előadással vakítsák őket“.

A Tennessee állambeli törvényjavaslat szerint az első vétséget szabálysértésként, a másodikat viszont bűncselekményként kell kezelni.

Tennessee-t a közeli jövőben valószínűleg több más amerikai állam is követi majd hasonló törvényekkel.

vadhajtasok , vadhajtások , magyarjelen, magyar jelen , mandiner , telex , 444.hu , index

 

Ez a weboldal sütiket használ a weboldal működtetése, használatának megkönnyítése, és a weboldalon végzett látogatói tevékenységek nyomon követése érdekében. Elfogadás Tovább