Belföld

Teljesen mást állít Karácsony Gergely és Márki-Zay Péter + videó

Ahogy korábban a már mi is beszámoltunk róla, a héten szertefoszlott Karácsony Gergely 99 Mozgalmának adománygyűjtő dobozokról szóló legendája: az ügyben az OTP Bank feljelentést is tett, a NAV pedig költségvetési csalás és pénzmosás gyanúja miatt nyomoz.

A főpolgármester eleinte azt állította, hogy mikroadományozók ezrei dobták össze a több mint félmilliárd forintot, majd az adományládákról is beszélt Karácsony, de nagyon úgy tűnik, hogy külföldi forrásokról lehetett szó.

A kétes hátterű finanszírozás másik fő haszonélvezője Karácsony Gergely mellett Márki-Zay Péter lett, aki állítása szerint be is lépett a 99 Mozgalomba.

Márki-Zay azt is elárulta, hogy magával a főpolgármesterrel intézte a 99 Mozgalom számára foglalt plakáthelyek átvételét.

Karácsony Gergely ehhez képest azt állította, hogy Márki-Zay Péter csak formálisan lépett be a mozgalomba, mert a belépése végül meghiúsult.

(MNO)

Ez a weboldal sütiket használ a weboldal működtetése, használatának megkönnyítése, és a weboldalon végzett látogatói tevékenységek nyomon követése érdekében. Elfogadás Tovább