Belföld

Távozik Dezső András a HVG-től, mint ahogy a felelős szerkesztő is

A teljes struktúrát átdolgozzák, hatalmas a belső válság.

Komoly belső válság van a HVG-nél, felmondott több vezető munkatárs, átmennek a 444-hez. Akkor még arról lehetett olvasni, hogy Dezső András és Nagy Iván Zsolt felelős szerkesztő is felmondhat.

A Media1 információi szerint ez már meg is történt, immáron tény, hogy a két újságíró távozik az ellenzéki laptól. A HVG az alábbi közleményt küldte el a Media1-nek:

„A HVG vezetősége a napokban döntött a hetilap, a hvg.hu és a hvg 360 szerkesztőségi integrációjának felgyorsításáról. Az alapelvek kidolgozása a napokban kezdődött s a pontos működési rend kialakítására a következő hónapokban kerül sor. Az integrációtól hatékonyabb működést, az exkluzív, minőségi tartalom bővülését és a párhuzamosságok megszűnését várja a kiadó és a szerkesztőség. A következő hetekben jelentős személyi változások is várhatók a szerkesztőség életében. A változások szükségességét jelzi, hogy az év második felétől távozik a szájt éléről Nagy Iván felelős szerkesztő, és felmondási idejük letöltése után Windisch Judit és Rovó Attila rovatvezető is. Továbbá elhagyja a HVG szerkesztőségét Dezső András, a lap egyik meghatározó munkatársa. A HVG kiadója minden távozónak köszöni, hogy eddigi munkájával hozzájárult az online és print kiadványok sikeréhez, és a független újságírás értékeinek megőrzéséhez, egyben sok sikert kíván nekik a továbbiakban. A távozó kollégák pótlására a kiadó megteszi a szükséges lépéseket. A hvg.hu és a hvg360 vezetését átmenetileg Gergely Márton, a hetilap felelős szerkesztője veszi át július elsejétől, és így a HVG kiadványainak megbízott főszerkesztője lesz az integrációs folyamat lezárulásáig.

 

Ez a weboldal sütiket használ a weboldal működtetése, használatának megkönnyítése, és a weboldalon végzett látogatói tevékenységek nyomon követése érdekében. Elfogadás Tovább