Sport

Távozik a Kisvárda edzője, Dunaszerdahelyen folytatja

A Kisvárda edzője Dunaszerdahelyen folytatja

Ahogyan azt a Nemzeti Sport előre jelezte, a Kisvárda és a Dunaszerdahelyi AC is bejelentette: Joao Janeiro a Fortuna Liga 5. helyén álló együttes kispadján folytatja edzői karrierjét. A portugál szakember az idény végéig szóló megállapodást írt alá a DAC-nál, az egyezség pedig egyéves opciót tartalmaz

„A dunaszerdahelyi egy jól szervezett klub, azzal a reménnyel tölt el, hogy ez egy sikeres együttműködés lesz. Boldog vagyok, hogy eredményesen zárultak a tárgyalások, és alig várom, hogy munkába állhassak az új csapatomnál. Egy labdarúgóklub jó működéséhez elengedhetetlen, hogy mindenki egy irányba tartson. Mindenki egyformán fontos ahhoz, hogy elérjük a céljainkat” – nyilatkozta a DAC honlapjának az együttes új vezetőedzője.

A Dunaszerdahely eddigi szakvezetője, Németh Antal kedden – közös megegyezéssel – távozott a szlovák élvonal 5. helyén álló gárda kispadjáról. Janeiro a bejelentés szerint az idény végéig szóló megállapodást kötött a klubbal, ami további egy esztendőre szóló opciót tartalmaz.

A 40 éves szakember május végén fogadta el a Kisvárda ajánlatát és lett az NB I-es alakulat trénere. 14 meccsen ült a kispadon és mindössze három találkozót vesztett el. Nem véletlen, hogy csapata két fordulót követően is áll a Magyar Kupában (legutóbb az MTK-t ütötte ki 4–1-re), valamint a 3. helyet foglalja el az élvonalbeli bajnokságban – mindezt úgy, hogy idáig a szezon jelentős részében vezette is a tabellát.

Az ügy érdekessége, hogy a Kisvárda sportigazgatója, Révész Attila kedden még úgy nyilatkozott: bár valóban ajánlatot kaptak a vezetőedző elengedésére, azt a klub érdekében nem fogadták el, a szakember pedig maradni fog a várdaiaknál. A sportigazgató a fordulat hátteréről is beszélt a szerdai bejelentés során, hozzátéve, Erős Gábor veszi át a felnőttcsapat felkészítését, a tervek szerint vele fejezik majd be az őszi évadot.

„Kedden már valóban úgy tűnt, hogy lezárult a történet, szerdán azonban újabb fordulatot vett az ügy – mondta a kisvardafc.hu-nak a fejleményekről Révész Attila. – Joao Janeiro jelezte a szándékát, hogy számára nagy a lehetőség, abban az értelemben is, hogy a családjával együtt tudna lenni, hiszen az új állomáshelyén van portugál nyelvű iskola, ahol a gyermeke iskolába járna, és így együtt lehet a család. Nem titok, ez a klub a Dunaszerdahely, a DAC, amely az anyaországban a legnépszerűbb határon túli klubnak számít, ezért érzelmi síkon is meg tudtak szólítani bennünket, és a két klubnak sikerült egymással megegyeznie, illetve a későbbi együttműködés reményében is engedtünk a kérésüknek. Joao Janeiro szerdán elbúcsúzott a csapattól, csütörtökön pedig távozik is Kisvárdáról. A szerda délutáni edzést a naptári évből hátralévő öt bajnoki mérkőzésre vezetőedzőként megbízott Erős Gábor tartotta, az ő ilyen jellegű szerepvállalása alatt lesz időnk megtalálni az új esztendőre a következő vezetőedzőnket. Az asszisztensedzői feladatokkal pedig az U19-es együttesünk eddigi szakvezetőjét, Gerliczki Mátét bíztuk meg.”

Joao Janeiro az Európa-ligába jutott portugál CF Belenensesnél volt segédedző és játékosmegfigyelő, az Estorilnál pedig elemzőként és ellenfélmegfigyelőként tevékenykedett. Korábban Marcelo Bielsa segítőjeként is dolgozott, a játék alapjait pedig a labdarúgás egyik legnagyobb alakjától, Johan Cruyfftól tanulta. 2018 és 2020 között Szegeden dolgozott, mielőtt a Kisvárda trénere lett volna.

A Nemzeti Sport felvidéki forrásból úgy értesült, a DAC 100 ezer eurót, mintegy 36.5 millió forintot fizetett Janeiro kivásárlásáért.

Forrás: Nemzeti Sport online,

Ez a weboldal sütiket használ a weboldal működtetése, használatának megkönnyítése, és a weboldalon végzett látogatói tevékenységek nyomon követése érdekében. Elfogadás Tovább