Belföld

Tarlós: „Csecsemőként felsírtam volna, ha Márki-Zayról álmodom”

Budapest korábbi főpolgármestere elmondta: tíz évig vezette a fővárost, de soha nem jutott eszébe, hogy „odakéredzkedjen a miniszterelnöki székbe”.
Az óbudai Fidesz helyi szervezete tartott csoportgyűlést az egyik Duna-parti étteremben, írja a Blikk. A két vendéglátó Bús Balázs és dr. Gór Csaba volt, akik a 10. és a 4. budapesti egyéni választókörzet kormánypárti jelöltjei. A kampányrendezvényre Varga Mihály pénzügyminiszter mellett Tarlós István is meghívást kapott.

„Olyan értékek forognak kockán, amik már nemcsak gazdasági és nem tisztán politikai, hanem ezeket meghaladó fontosságokat bírnak.

Szó van a kultúráról, a családról, a gyerekeink jövőjéről, egyáltalán az ország szellemiségéről. Ez hosszabb jövőről szól, mint egyetlen ciklus” – kezdte a lapnak Tarlós István, aki szerint azért nem fekete-fehér a helyzet az ellenzéket és a Fideszt illetően. Mint mondta: véletlenül sem szeretné azt sugallni, hogy az ellenzéki oldalon csupa értéktelen ember van, míg a jelenlegi kormány oldalán csak értékes, mert ez egyszerűen nem lenne igaz. Azonban úgy véli, érdemes megnézni, hogyan éltek az emberek 2010 előtt és most, mit tett meg a kormány a családok és a rezsicsökkentés érdekében. Tarlós természetesen egykori riválisára, Karácsony Gergely főpolgármesterre is kitért.

„Azt hiszem, a főpolgármester úr nem a maga ura, nem nagyon hiszem, hogy a fogalmazványait önállóan fogalmazná meg az esti magányában.

Azt látom, hogy új, önálló projekt, új kezdeményezés nincs a fővárosban, amik futnak, azokat kivétel nélkül mi készítettük elő” – mondta arra a kérdésre válaszolva, mi változott Karácsony főpolgármestersége alatt Budapesten.

A csoportgyűlésen az ellenzék közös miniszterelnök-jelöltjét sem kímélte Tarlós.

„Akárhányszor az arcára nézek, az jut eszembe, hogy csecsemőként felsírtam volna, ha Márki-Zayról álmodom. Tíz évig ezt a várost vezettem, de soha nem jutott eszembe, hogy odakéredzkedjek a miniszterelnöki székbe.”

„Nem tudom, neki hogyan jutott eszébe, mindjárt Hódmezővásárhelyről katapultálva” – élcelődött Tarlós.

Az április 3-i országgyűlési választásokkal kapcsolatban nem kívánt jóslatokba bocsátkozni a korábbi főpolgármester, de annyit elmondott: szerinte minden szavazatra szükség lesz.

Hozzátette: „Azt gondolom, ha holnap lenne a választás, akkor a kormánypárt megnyerné, de az utolsó pillanatig nem vagyok ebben biztos”.

(Mandiner)

Ez a weboldal sütiket használ a weboldal működtetése, használatának megkönnyítése, és a weboldalon végzett látogatói tevékenységek nyomon követése érdekében. Elfogadás Tovább