Belföld

Tarlós: baloldali hazudozás és önellentmondások sorozata a Városháza-botrány

A Városháza-botrány kapcsán meghallgatták volna Karácsony Gergely főpolgármestert, aki azonban programütközésre hivatkozva nem jelent meg. Ugyanakkor jelezte, a január 17-ei ülésen részt tud venni, és egyúttal átküldte a főpolgármesteri kabinet novemberi üléséről készített emlékeztetőt, amelyen a Városháza fejlesztéséről szóló döntéselőkészítő tanulmányt is tárgyalták. Az emlékeztető szerint a résztvevők egyetértettek abban, készüljön részletes program a Városháza-együttes hosszú távú fejlesztésére, és felkérték Barts J. Balázst, hogy főpolgármesteri megbízottként dolgozza ki ezt.

Tarlós István korábbi főpolgármester levelében többek között azt írta nem helyes csak az (ingatlan)értékesítési szándékra fókuszálni, „hiszen nem ez a história igazi gyenge pontja”.

„Amit most a Karácsony-kompánia folytat, az nem egyéb, mint erőtlen kísérlet arra, hogy a sorozatos hazudozás, önellentmondások után áttematizálja a történetet, és az eseményeket az eredetitől eltérő kontextusba helyezze.” 

Tarlós István szerint nem tudni, mi történhetett, és talán a nyomozóhatóság jut valamire, mert az ügyet vizsgáló bizottság ebben az összetételben aligha.

Hozzátette: ebben a történetben nem az ingatlanértékesítés a fő kérdés, hanem az, miként működik ez az ingatlanértékesítési rendszer most a városházán, hogyan működik egyáltalán a városháza.

Kovács Péter (Fidesz-KDNP) bizottsági elnök szerint azért nem haladnak, mert a baloldali képviselők akadályozzák a tények kiderítését. Kiemelte: az ülésen nem derült ki, hogy született-e döntés a kabinetülésen az eladásról, vagy arról, hogy nem adják el a Városházát.

Láng Zsolt (Fidesz-KDNP) kijelentette: senki nem állította, hogy jutalákos rendszer lenne a Városházán, de erről tettek vallomást tanúk, a bizottság pedig csak megpróbálja tisztázni a médiában és a tanúktól hallottakat „a magunk és a nyilvánoság számára”.

Ez a weboldal sütiket használ a weboldal működtetése, használatának megkönnyítése, és a weboldalon végzett látogatói tevékenységek nyomon követése érdekében. Elfogadás Tovább