Belföld

Tarjányi: Ebből a háborúból már Magyarország sem tud kimaradni

Tarjányi Péter „biztonságpolitikai szakértő” szerint hazánk nem tud kimaradni a háborúból.

Mindkét oldal hadserege összecsapásra készül, egyfajta vihar előtti csend van a frontvonalon – mondta Tarjányi Péter az orosz–ukrán háború aktuális helyzetéről a Frontvonalban.

Kiemelte: Oroszország sokkal nagyobb tartalékokkal rendelkezik, mint Ukrajna, ám ez csak a katonai tartalékokra igaz. Politikai szempontból Ukrajna áll jobban.

„Ebben a háborúban katonailag nem szükséges részt vennünk, de ebből a háborúból már Magyarország sem tud kimaradni” – hangsúlyozta Tarjányi Péter, utalva a gazdasági háborúra, amely érinti az energetikai szektort és több más területet is.

Úgy véli, hogy azzal, hogy Magyarország is megszavazta az elmúlt időszak szankciós csomagjait, „Magyarország hitet tett amellett, hogy egyébként van egy nyugati érdek, és ezt támogatja”.

„Ezt a háborút Oroszország kezdte el. Ez egy megszálló hódító háború, amiben egy nemzet, Ukrajna küzd az életéért. És ebben a Nyugat egy értékrend mentén választott, és Ukrajna mellé állt. Ebben Magyarország egy furcsa játékot folytat, ami bizonyos helyzetekben értelmezhetetlen, mind a szövetségeseink, mind Ukrajna számára” – mondta a „biztonságpolitikai szakértő”.

 

 

Ez a weboldal sütiket használ a weboldal működtetése, használatának megkönnyítése, és a weboldalon végzett látogatói tevékenységek nyomon követése érdekében. Elfogadás Tovább