Belföld

Támadja a baloldal a keresztényeket Óbudán

Úgy tűnik, újabb keresztényellenes támadásra készülnek Óbuda baloldali politikusai. A Gyurcsány-párt két képviselője, Szabó Tímea és Kiss László kereszteket készül eltávolítani a III. kerületben?

Magyarországon eddig példa nélküli felhívást olvashatnak a környék lakói és a járókelők az óbudai Remetehegyi úton. Az önkormányzat által kihelyezett iromány arról kérdezi a lakosságot, hogy ki és mikor, milyen céllal állította az út mellett régóta ott álló fakeresztet. Tudnak-e valamilyen szakrális, vagy személyes okról, ami miatt ezen a helyen áll a kereszt?

Kedves Szabó Tímea és Kiss László! A válaszadásban szerkesztőségünk szívesen áll a rendelkezésükre. A keresztet keresztények állították. Olyanok, akik a kommunista ateizmus és a mostani divatos gender-elméletek helyett Istenben és Jézus Krisztusban hittek és hisznek. Ha a szakrális okra kíváncsiak: Magyarország keresztény ország, a Budai-hegységben számos zarándokhely és útvonal található, ahol teljesen természetesen nem vörös csillagok és szivárványszínben pompázó amerikai Szabadság-szobrok állnak, hanem kő és fakeresztek. A környék lakói szeretik és gondozzák a keresztet, reméljük, ez személyes oknak is elfogadható az önök számára. – írták.

A portál szerkesztősége továbbá feltette a saját kérdéseit a baloldali önkormányzat felé:

Hogy képzelik, hogy egy szakrális keresztre feltűznek egy papírlapot, megbecstelenítve ezzel az egyik legszentebb keresztény jelképet? Miért zavarja önöket, hogy a kerület lakossága büszke vallási hagyományaira? A Remetehegyi úton lévő kereszt mellett hány további vallási jelképet készülnek eltávolítani Óbuda-Békásmegyeren? Nyugat-Európa után Óbuda lesz a következő, ahol közigazgatási hatóság fog eltávolítani keresztény jelképeket közterületekről? Meddig kell még tűrni, hogy nyíltan a ’45 utáni vörös ideológiát készülnek visszahozni Magyarországra?

Hozzátették: a konstruktív párbeszéd jegyében várják az ellenzéki politikusok válaszát.

Forrás: Óbudai Hírek

Ez a weboldal sütiket használ a weboldal működtetése, használatának megkönnyítése, és a weboldalon végzett látogatói tevékenységek nyomon követése érdekében. Elfogadás Tovább