Külföld

Tajvan az első ázsiai ország, ahol melegek fogadhattak örökbe

Egy házas meleg pár lett az első Tajvanon, aki közös gyermeket fogadott örökbe – de jogi győzelmüket nem terjesztették ki a hozzájuk hasonló párokra.

Tajvan volt az első ország Ázsiában, amely 2019-ben legalizálta a házassági egyenlőséget, az LMBTQ+ örökbefogadásának engedélyezése azonban elmaradt.

Fan Yun törvényhozó korábban előterjesztett egy törvényjavaslatot, amely lehetővé tenné az azonos nemű párok örökbefogadását, a javaslat azonban több mint egy éve elakadt a parlamentben.

Ennek ellenére Wang Chen-wei és Chen Chun-ju csütörtökön aláírták az örökbefogadási papírokat, amivel egy igen hosszú jogi pereskedésnek vetettek véget, s egyúttal ők lehettek az első gyermeket örökbefogadó meleg házaspár.

Az ítélet azonban nem jelenti az azonos neműek örökbefogadásának legalizálását, kizárólag csak az ő esetükre vonatkozik.

„Reméljük, hogy az ítéletek emlékeztetik a kormány tisztviselőit és a törvényhozókat, hogy a jelenlegi tisztességtelen jogi feltételeken változtatni kell” – mondta Jennifer Lu, a Tajvani Egyenlőség Kampány LMBTQ+ jogvédő csoportjának ügyvezető igazgatója.

Tajvan 2019-ben legalizálta a melegházasságot annak ellenére, hogy a lakosság 70%-a ellenezte azt.

Forrás: 888.hu

Ez a weboldal sütiket használ a weboldal működtetése, használatának megkönnyítése, és a weboldalon végzett látogatói tevékenységek nyomon követése érdekében. Elfogadás Tovább