Külföld

Szülhetnek a férfiak is

Szülhetnek a férfiak is…

Egyebek mellett ezt a kitételt is tartalmazza az Európai Parlament csütörtöki ülésén elfogadott jelentés. A 378 szavazattal, 255 ellenszavazat és 42 tartózkodás mellett tető alá hozott állásfoglalás kijelenti, hogy a szexuális, illetve reproduktív egészséghez fűződő jog alapvető eleme a női jogoknak és a nemek közötti egyenlőségnek. Az úgynevezett Matíc-jelentésben egyébként 126-szor szerepel a gender kifejezés. 

Erre mondott igent a Gyurcsány-párt, a Momentum és az MSZP az Európai Parlamentben. Tudjátok, ők azok, akik kinevették, amikor alkotmányba foglaltuk, hogy az anya nő, az apa meg férfi. Azt mondták, minek kell ilyen alapvető dolgokat törvénybe foglalni, és kacagtak. Hát pont ezért volt rá szükség! El a kezekkel a családoktól!

A Gyurcsány-párt, a radikális baloldali Momentum és az MSZP utolsó megmaradt európai parlamenti (EP) képviselője, Ujhelyi István szerint a transznemű (transgender) férfiak teherbe eshetnek és következésképpen szülhetnek – legalábbis egy ilyen tartalmú jelentést szavaztak meg, amelyet Predrag Fred Matić horvát baloldali politikus terjesztett elő. A Fidesz, a KDNP és az RMDSZ EP-képviselői természetesen nemmel voksoltak a genderőrület legújabb, egyben leginkább hajmeresztő megnyilvánulására – összegezte az Origo. (Pesti Srácok)

Ez a weboldal sütiket használ a weboldal működtetése, használatának megkönnyítése, és a weboldalon végzett látogatói tevékenységek nyomon követése érdekében. Elfogadás Tovább