Belföld

Szörényi Levente is kilép Novák Katalin tanácsadói testületéből

A kegyelmi ügy kirobbanását követően Gundel Takács Gábor és Lackfi János után Szörényi Levente zenész is bejelentette, hogy kilép Novák Katalin köztársasági elnök tanácsadó testületéből.

Szörényi Levente a Facebook-oldalán közzétett levélben kifejtette:

Tisztelt Elnök Asszony, Kedves Katalin! A pályafutásom során eddig nem tapasztalt, most azonban felém irányuló gyűlöletcunami és »feszítsd meg« szavalókórus hatására felmondom a Tanácsadói Testületben betöltött szerepemet, amit pedig éppen azért fogadtam el tavaly, hogy a kultúra területén szerzett tapasztalataimmal támogassam a széles társadalmi egyetértés ügyét. Sajnálom, hogy rajtam kívül álló okok miatt ez ellehetetlenült, egyúttal kérem, fontolja meg, hogy a kialakult helyzetben képes lehet-e még betölteni a nemzet egységét megtestesíteni hivatott pozíciót.

Az ügyben Orbán Viktor miniszterelnök Alaptörvény-módosítást kezdeményezett miközben az ellenzék Novák Katalin lemondását követeli.

(Index)

Ez a weboldal sütiket használ a weboldal működtetése, használatának megkönnyítése, és a weboldalon végzett látogatói tevékenységek nyomon követése érdekében. Elfogadás Tovább