Belföld

Szombaton nyithatnak a teraszok, 11 órára módosul a kijárási tilalom

olvasási idő:1 perc, 15 másodperc

6000 milliárdos alapot hoznak létre….

Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter és Szentkirályi Alexandra kormányszóvivő a csütörtöki online kormányinfón a kabinet szerdai döntéseit ismertette.

Gulyás Gergely a tájékoztatón először arról beszélt, hogy pénteken már elérhetjük a 3,5 millió oltást. Amint ez megvan, a belügyminiszternek kell erről határozatot hoznia, így jelen állás szerint szombaton megnyithatnak a teraszok, a kijárási tilalom kezdetét pedig este 11 órára tolják ki.
A Miniszterelnökséget vezető miniszter úgy látja, jó esély van arra, hogy jövő héten elérhetjük a 4-4,5 millió oltottat, így aki most regisztrál, akár egy-két héten belül megkaphatja az oltását.

Mint elmondta, eddig 4,6 millió fölött van a beoltottak száma, 260 olyan ezer ember van, akit regisztráció nélkül oltottak be, többségében egészségügyi dolgozókról és idősotthonokban dolgozókról van szó.

A miniszter úgy látja, helyes volt a döntés hogy újranyitották részben az oktatást. Az óvodások 60, az alsó tagozatos iskolások 70 százaléka élt a lehetőséggel, az arány növekszik – mondta. Gulyás arról is beszélt, hogy néhány héten belül benyújtják a 2022-es költségvetés tervezetét.

Kiemelte a kormány egy 6000 milliárd alapos hozott létre a 2021-es költségvetésben, amely a gazdaság újraindítását és a munkahelyek létrehozását szolgálja.
A bértámogatási rendszerről szólva Gulyás elmondta, eddig több mint 72 milliárdnyi támogatást ítéltek meg.

A Miniszterelnökséget vezető miniszter szerint a veszélyhelyzet meghosszabbítása az ország cselekvőképességét biztosítja, amire azért volt szükség, mert a járványnak még nincs vége.

Ennek véghatárideje az őszi ülésszak utáni 15. nap. Hozzátette, a kormány bármikor megszüntetheti a veszélyhelyzetet, ha már nincs rá szükség, ez mindenkinek az érdeke.

Ez a weboldal sütiket használ a weboldal működtetése, használatának megkönnyítése, és a weboldalon végzett látogatói tevékenységek nyomon követése érdekében. Elfogadás Tovább