Belföld

Szombaton 280 migráns próbálkozott határsértéssel

A szolgálatot teljesítő rendőrök 2023. március 18-án 0 óra és 24 óra közötti időszakban összesen 160 határsértőt tartóztattak fel és 120 főt megakadályoztak a hazánk területére történő illegális belépésben.

Csongrád-Csanád vármegyében a járőrök 7 esetben összesen 160 határsértőt tartóztattak fel Ásotthalom, Röszke és Mórahalom közigazgatási területén.

A feltartóztatott illegális migránsok ellenőrzésük során szír állampolgárnak vallották magukat, azonban sem személyazonosságukat, sem magyarországi tartózkodásuk jogszerűségét hitelt érdemlően nem tudták igazolni. A rendőrök a hatályos magyar jogszabályoknak megfelelően visszakísérték őket az ideiglenes biztonsági határzárhoz.

Az elmúlt 24 órában a rendőrök Bács-Kiskun vármegyében 2 esetben összes 7 főt, Csongrád-Csanád vármegyében 6 esetben összesen 113 főt akadályoztak meg a hazánk területére történő illegális belépésben.

Magyarország területén az elmúlt 24 órában közokirat-hamisítás miatt 3 ember ellen indult büntetőeljárás.

 

Ez a weboldal sütiket használ a weboldal működtetése, használatának megkönnyítése, és a weboldalon végzett látogatói tevékenységek nyomon követése érdekében. Elfogadás Tovább