Külföld

Szocsiba utazik Szijjártó Péter

Újra megrendezik az Atomexpót Szocsiban, ahová Szijjártó Péter is ellátogat.

Az atomenergetikai találkozón megvitatják az atomenergia szerepét az éghajlatváltozás elleni küzdelemre irányuló nemzeti stratégiákban. A találkozóra Szijjártó Péter egyedül, Orbán Viktor miniszterelnök nélkül utazik.

Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter atomenergetikai találkozóra utazik Oroszországba – tudatta a RIA Novosztyi.

„Igen, meghívást kaptam az Atomexpóra, biztosan örömmel megyek, mert Oroszország és Magyarország együttműködése az atomenergia területén nagyon sikeres” – nyilatkozta a miniszter az antalyai diplomáciai fórumon.

Az oroszországi Atomexpó Nemzetközi Fórum a nukleáris ipar egyik legfontosabb találkozója, amelyet március 25–26-án rendeznek meg Szocsiban, a Szíriusz Tudományos és Művészeti Parkban.

A rendezvényen kormányzati szervek vezetői, a globális nukleáris ipar legnagyobb vállalatai, állami szervezetek és nemzetközi szakértők vesznek részt.

 

Ez a weboldal sütiket használ a weboldal működtetése, használatának megkönnyítése, és a weboldalon végzett látogatói tevékenységek nyomon követése érdekében. Elfogadás Tovább