Belföld

Szobrot kap a Göncz-házaspár

olvasási idő:43 másodperc

Régi idők patkánya…

Pályázatot írt ki az MSZP-s Őrsi Gergely vezette II. kerületi Önkormányzat a Göncz-házaspár elmékét megörökítő szoborra.

A Göncz házaspár emlékét megörökítő köztéri szobor elkészítésére írt ki pályázatot a II. kerületi Önkormányzat. A szobor a Vérhalom térre kerül, ahol Göncz Árpád  és Zsuzsa 2000-től halálukig éltek.

A terveket elbíráló bizottságba a következők kaptak felkérést: Török András elnök, művelődéstörténész, kulturális menedzser, a Fortepan archívum menedzsere és a Summa Artium Alapítvány kuratóriumi elnöke; Erős Apolka szobrászművész, a XIII. kerületi Göncz Árpád-szobor készítője; Göncz Benedek a Göncz Árpád Alapítvány társalapítója, Göncz Árpád gyermeke; Gulyás András műfordító, nyugalmazott diplomata, a Göncz Árpád Alapítvány kuratóriumi elnöke; Jovánovics György szobrászművész, az óbudai Göncz Árpád-szobor készítője; Kelen Anna művészettörténész, szociológus-politológus, a Virág Judit Galéria vezetője.

A nyílt, országos pályázat részleteiről a Göncz Árpád Alapítvány honlapján és az Önkormányzat közösségi felületein tájékozódhatnak.

 

Ez a weboldal sütiket használ a weboldal működtetése, használatának megkönnyítése, és a weboldalon végzett látogatói tevékenységek nyomon követése érdekében. Elfogadás Tovább