Belföld Külföld Sport

Szoboszlai Dominik lett a 2. forduló legjobbja a Bundesligában

Szoboszlai Dominik lett a második forduló legjobbja a német Bundesligában

bundesliga.com oldalon emlékeztetnek, hogy a magyar válogatott hosszú ideig sérüléssel bajlódó középpályása pénteken 224 nappal az átigazolása után lépett először kezdőként pályára az RB Leipzigben, s két remekbe szabott góllal tette emlékezetessé a napot – amivel a Bundesliga hivatalos honlapjánál a forduló legjobbja lett.

„Leírhatatlan, amit érzek azok után, hogy hét hónapig nem játszhattam” – mondta a Stuttgart elleni 4–0-s sikert követően Szoboszlai. – Mindennap keményen dolgoztam és hittem magamban. Nagyon boldog vagyok a teljesítményem miatt.”

Csapattársa, Emil Forsberg úgy jellemezte a magyar játékost, hogy két fantasztikus gólt szerzett, s biztos benne, hogy még többet fognak látni tőle, mert óriási tehetség.

A 20 éves Szoboszai tétmeccsen eddig összesen 107 percet játszott az előző szezonban bajnoki és kupaezüstérmes lipcsei csapatban, és már három gólnál tart.

A Bundesliga hivatalos Fantasy-játékában is Szoboszlai teljesítményéért járt a legtöbb pont a hétvégén, de az álomcsapatba egy másik magyar válogatott játékos, a lipcseiek védője, Willi Orbán is bekerült.

Forrás: Nemzeti Sport Online

Ez a weboldal sütiket használ a weboldal működtetése, használatának megkönnyítése, és a weboldalon végzett látogatói tevékenységek nyomon követése érdekében. Elfogadás Tovább