Külföld Sport

Szoboszlai Dominik: Büszke vagyok rá, hogy magyar vagyok

Szoboszlai Dominik jelenleg a világ legerősebb bajnokságának, a Premier League-nek az egyik legnagyobb sztárja.

A magyar válogatott csapatkapitánya pillanatokon belül lett meghatározó játékosa a világ egyik legjobb csapatának, így nem csoda, hogy kiemelt figyelem kíséri minden pillanatban – írja az origo. A Premier League készítette egy interjút Szoboszlai Dominikkal.

„Amikor elkezdtem, édesapámmal volt egy tervünk, mégpedig az, hogy a lehető legmagasabb szinten játsszak – vág bele Szoboszlai. – Suli után apu fogott, és mentünk edzésre. Ő volt az edzőm.Háromtól hétéves koromig minden nap ugyanolyan volt: edzés a saját csapatommal, edzés a kisebbekkel, a nagyobbakkal, hazamentem, aludtam, és másnap kezdődött minden elölről- mesél a kezdetekről, és édesapjáról, a korábbi NB I-es focistáról, Szoboszlai Zsoltról.

Nem titkolja, hogy édesapja mindig keményebben bánt vele, mint a többi gyerekkel, és, ha a szülők megkérdezték, hogy miért csinálja, ez volt a válasz: Meglesz az eredménye.

„Mindig azt akarta, hogy én legyek a legjobb, azért csinálta, és most már én is értem. Nagyon közel állunk egymáshoz” – mondja szinte elérzékenyülve Szoboszlai.

„És most itt vagyok, a Liverpoolban játszom, a válogatottunk csapatkapitánya vagyok. Szinte lehetetlennek tűnt, amit elterveztünk, de én mégis elértem. Ahogy Steven Gerrard mondta, Isten adja a tehetséget, de kemény munka és elhivatottság nélkül semmit sem ér. Én pedig úgy éreztem, hogy ez pontosan én vagyok.
Keményen dolgozom a tehetségemmel és igen, most itt vagyok” – mondja, mindenki számára érthetővé téve, hogy miért választotta a legendás liverpooli kapitány 8-as mezszámát, amikor az Anfieldre igazolt.

Ez után jön az interjú legmegindítóbb része, amikor Szoboszlai a magyarságáról beszél.

„Imádom, hogy magyar vagyok. Büszkeség, hogy a Premier League-ben játszhatok. De magyarként mindig bizonyítanod kell, mert egy magyarra senki nem úgy tekint, mint egy spanyol, olasz, vagy angol játékosra. Ha magyarként képes vagy arra (amire ők), az még nagyobb dolog.”

Ez a weboldal sütiket használ a weboldal működtetése, használatának megkönnyítése, és a weboldalon végzett látogatói tevékenységek nyomon követése érdekében. Elfogadás Tovább