Külföld

Szlovák lap: Verhofstadt csak azért támadja Orbánt, mert az a magyarok érdekeit Amerika érdeke elé merte helyezni

A Hlavné správy szlovák konzervatív napilap egy hosszú cikkben fejtette ki Orbán Viktor és Guy Verhofstadt – valamint az EP – viszonyát.

A lap ezt írja:

„Guy Verhofstadt radikális globalista EP-képviselő árulónak nevezi Orbán Viktor miniszterelnököt”.

Megjegyezték, a The European Conservative-ra hivatkozva, hogy Guy Verhofstadt azon három európai parlamenti képviselő között van, akik a legtöbb pénzt keresik „mellékállásban”.

Guy Verhofstadt szimplán leárulózta Orbán Viktort a karácsonyi interjúja után. Az Orbán Viktorral megjelent karácsonyi interjúban a kormányfő arról beszélt: „Ukrajna csak addig tud harcolni, amíg az Egyesült Államok támogatja pénzzel és fegyverrel, ha az amerikaiak békét akarnak, akkor béke lesz”.

Ez volt az a mondat, amelyen Guy Verhofstadt kiakadt, szerdai Twitter-bejegyzésében úgy fogalmazott: Erre már nincsenek szavak… Orbán áruló!”

A szlovák konzervatív lap az eset kapcsán leszögezte:

„Az elmúlt években Verhofstadt – és az ALDE utódjának számító Renew Europe liberális föderalista képviselőcsoportjának más prominens képviselői – szokásává vált, hogy támadják Orbán Viktor miniszterelnököt, és szidalmazzák, amiért a magyarok érdekeit a Brüsszel-Washington tengely érdekei elé merte helyezni.”

Ez a weboldal sütiket használ a weboldal működtetése, használatának megkönnyítése, és a weboldalon végzett látogatói tevékenységek nyomon követése érdekében. Elfogadás Tovább