Belföld Külföld

Szlovák házelnök: Nem tűrhetjük Orbán szlovákiai terjeszkedését

olvasási idő:1 perc, 2 másodperc

Szlovák házelnök: Nem tűrhetjük Orbán szlovákiai terjeszkedését

Boris Kollár is nekiment a magyar földvásárlásoknak.

A Markíza vasárnap délutáni, „Testre szabva” című vitaműsorában újra előkerült az Orbán-kormány külföldi földvásárlása – írta meg cikkében a bumm.sk.

A portálon azt írják: Korčok külügyminiszter már jelezte Szíjjártó Péternek, Szlovákia tudni szeretné, hogy a magyar állam mit vásárol az országban. A Smer rendkívüli parlamenti ülést akar összehívni, mert szerintük ez a kormány nem képes megvédeni az ország érdekeit.

A vitaműsorban Boris Kollár élesen kikelt a magyar kormány földvásárlása ellen, és határozottan kiállt Korčok külügyminiszter mellett. Szerinte nem a külföldi vállalkozók vásárlásával van probléma, hanem azzal, hogyha egy szuverén állam területén egy másik állam tulajdont szerez. Megoldásnak tartaná, ha a parlament gyorsan és határozottan olyan törvényt fogadna el, ami ezt megakadályozza.

A Smer képviselője szerint Magyarország megszegi a Bécsi Konvenció

Vitapartnere, a smeres Juraj Blanár szerint a koalíció semmit nem csinál, ezért szükség van a rendkívüli parlamenti ülésre. Szerinte elképzelhetetlen, hogy egy állam nem tud arról, hogy egy másik állam mit vásárol a területén.

Úgy látja, hogy Magyarország megszegi a Bécsi Konvenciót, ami egyértelműen rendelkezik arról, hogyan vásárolhat  egy másik állam ingatlant az állam területén. Szerinte nincs szükség új törvényre, csak be kell tartani a nemzetközi szabályokat.

Nyitókép: MTI/Vasvári Tamás

Forrás: Mandiner,

Ez a weboldal sütiket használ a weboldal működtetése, használatának megkönnyítése, és a weboldalon végzett látogatói tevékenységek nyomon követése érdekében. Elfogadás Tovább