Belföld

Szkínász: A magyar néppel vagyunk, akik nagylelkűen kitárták a kapukat a menekülteknek

Margarítisz Szkínász, az Európai Bizottság alelnöke nyilatkozott ma reggel Beregsurányban, az ukrán–magyar határon.
Ma eljöttem ide, a magyar határra, hogy tanúbizonyságot tegyek erről a megingathatatlan egységről. Magyarországgal és a magyar néppel vagyunk, akik nagylelkűen kitárták a kapukat, és tárt karokkal fogadták azokat, akik elmenekültek az Ukrajnában dúló háború szörnyűségei elől.

„Megrendít és mélyen lesújt, ami a szomszédunkban, az ukrán testvérállamban történik, ugyanakkor büszkeséggel és meghatottsággal tölt el, hogy az unió egységet tudott felmutatni az orosz agresszióval szemben.”

„Lenyűgöző látni, hogy itt, a határon és a budapesti vasútállomásokon több száz magyar tisztviselő, civil és polgár van jelen, hogy segítséget nyújtson az Ukrajnából érkezőknek. Önök a hazájuknak és egész Európának is dicsőségére válnak!” – nyilatkozta az Európai Bizottság alelnöke az ukrán–magyar határon.

„Tegnap mind a 27 uniós miniszter egyhangúlag jóváhagyta a bizottság azon javaslatát, hogy az Európai Unióban mindazok általános oltalmazotti jogállást kapjanak, akik a konfliktus elől menekülnek, és nem térhetnek vissza otthonaikba.

Ebben az unió Magyarország példáját követi – Magyarországét, mely nemzeti jogában már megadta ezt a jogállást annak a több ezer embernek, aki az elmúlt hét folyamán a területére érkezett. A döntéssel az unió azt is egyértelműen kifejezésre juttatja, hogy Magyarország nem maradt magára a küzdelemben, és hogy a terhet mindannyian közösen fogjuk viselni” – zárta nyilatkozatát Margarítisz Szkínász, az Európai Bizottság alelnöke az ukrán–magyar határon.

Forrás: Magyar Nemzet

Ez a weboldal sütiket használ a weboldal működtetése, használatának megkönnyítése, és a weboldalon végzett látogatói tevékenységek nyomon követése érdekében. Elfogadás Tovább