Belföld

Szivárványszínű zászlókkal világították ki aktivisták a Képviselői Irodaházat

olvasási idő:55 másodperc

Harcolni fognak a jogaikért…

A 24.hu beszámolója szerint péntek éjjel aktivisták szivárványszínű és magyar zászlókkal világították ki Budapestet, hogy üzenetet küldjenek a magyar kormánynak:

az LMBTQ emberek is részei a magyar társadalomnak, és ugyanazokat a jogokat érdemlik, mint minden más állampolgár.

Az All Out nevet viselő, LMBT+ jogokért harcoló mozgalom és a Budapest Pride aktivistái kivilágították a Képviselői Irodaházat Budapesten, hogy azt üzenjék: „Büszke LMBTQ emberek vagyunk. Létezünk, és harcolni fogunk a jogainkért!”  (Hogy mi van a többségi társadalom vagy éppen a gyermekek jogaival, arra nagy ívben szarnak az aktivisták…)

Az akcióval az EU-t is fel szeretnék szólítani, hogy továbbra is gyakoroljanak nyomást a magyar kormányra annak érdekében, hogy vonja vissza az LMBTQ-ellenes törvényt

Magyarország az Európai Unió tagjaként elkötelezte magát az állampolgárai emberi jogainak védelme mellett. A gyermekvédelmi törvénynek az elfogadása ezzel összeegyeztethetetlen, és nem maradhat következmények nélkül. Az LMBTQ jogok emberi jogok, és ez a törvény sérti minden magyar embernek a véleménynyilvánítás szabadságához fűződő alapvető jogát, valamint növeli annak a kockázatát, hogy az LMBTQ gyerekeket és családokat diszkrimináció és erőszak éri – mondta Viktória Radványi, a Budapest Pride szervezője.

Ez a weboldal sütiket használ a weboldal működtetése, használatának megkönnyítése, és a weboldalon végzett látogatói tevékenységek nyomon követése érdekében. Elfogadás Tovább