Kiemelt Külföld

Szivárványszínben a Bayern München

A kozmopolita klub a holokausztra emlékezik…

A német labdarúgó-bajnokságban a hét végén a 19. fordulót játsszák, és az éllovas Bayern München szombaton a Hoffenheimet fogadja (15.30, tv: Sport 1). A találkozón a bajoroknál Manuel Neuer kapus csapatkapitányi karszalagja szivárványszínű lesz, és az Allianz Arenát is ilyen színben világítják meg.-írja a mno.hu.

Az ok pedig, hogy : Az ENSZ közgyűlése 2005. november 1-jei határozatával január 27-ét a holokauszt nemzetközi emléknapjává nyilvánította, ami a legnagyobb II. világháborús megsemmisítő tábor, az auschwitzi koncentrációs tábor felszabadításának az évfordulója. A szerdai emléknapot követően szombaton a Bundesliga 19. fordulójában a Bayern München–Hoffenheim találkozón az Allianz Arenát szivárványszínben világítják meg, és Manuel Neuer is ilyen színű csapatkapitányi karszalagot visel majd.

A Bayern München csatlakozott a holokauszt áldozatainak emlékére szervezett, Együtt az antiszemitizmus ellen mottójú kampányhoz; a szivárványszín megjelenítésével pedig rész vesz azon szexuális kisebbségek képviselőinek támogatására irányuló kampányban, akik az irányultságuk miatt a nácizmus áldozatai lettek. „Zsarnokságuk alatt a nemzetiszocialisták felléptek mindazokkal szemben, akik nem illeszkedtek a világnézetükbe. Emberek millióit üldözték, kínozták és gyilkolták meg, köztük a megbélyegzett homoszexuálisokat. Az FC Bayern és a Bundesliga hangosan és világosan mondja: Soha többé!” – áll a Bayern München honlapján.

– Kozmopolita klubként az FC Bayern a tolerancia és a sokszínűség mellett áll. A homofóbia, a gyűlölet és a kirekesztés nem játszhat szerepet ebben a világban. A 2021-es emléknap alkalmából a futballcsalád ismételten rámutat arra, hogy a toleranciának minden formában magától értetődőnek kell lennie a társadalmunkban – fogalmaz Karl-Heinz Rummenigge vezérigazgató, a bajorok 95-szörös válogatott legendája, amit az mno.hu publikált.

Ez a weboldal sütiket használ a weboldal működtetése, használatának megkönnyítése, és a weboldalon végzett látogatói tevékenységek nyomon követése érdekében. Elfogadás Tovább