Kiemelt Külföld

Szivárványos út Sydney-ben

Budapest nagyon le van maradva a megfelelésben…

Rainbow Path, azaz Szivárványos út névre keresztelte Sydney város önkormányzata azt a Prince Alfred Parkban futó 90 méteres járdaszakaszt, amelyet a házassági egyenlőség megvalósulásának tiszteletére szivárványszínűre festettek át- számol be a nemzetközi sajtó által felkapott hírről a humen.

A szigetország törvényhozása 2017 december hetedikén szavazott a házasságról szóló törvény módosításáról, amelynek értelmében ugyanazon év december kilencedikétől már meleg és leszbikus párok is házasságot kötöttek. A parlamenti döntést népszavazás, azt pedig hosszas kampány előzte meg – ám az igenek aránya végül egyértelmű többségbe került, 61.6 százalék értett egyet a törvénymódosítással.

Mint írják, a helyszínválasztás nem véletlen: a Szivárványos úttól nem messze 2017. november 15-én mintegy 30 ezer ember gyűlt össze a parkban, hogy a népszavazás eredményét várja – majd pedig ünnepelje. Az út gyalogosan és kerékpárral is járható.

Egyébként hasonló szivárványosra festett gyalogátkelőhelyek vannak már Sydney-ben (is). Budapesten egyelőre nincsen hasonló.

Ez a weboldal sütiket használ a weboldal működtetése, használatának megkönnyítése, és a weboldalon végzett látogatói tevékenységek nyomon követése érdekében. Elfogadás Tovább