Külföld

Szivárványos teadélután: elege lett az ausztrál hadügyminiszternek

A twerkelő tánccsapat is felháborodást okozott…

A múlt havi, Sydneyben tartott – rendkívül kínos és zavarba ejtő – táncos katonai esemény után az ausztrál hadsereg valószínűleg háttérbe szorítja az érzékenyítő és az idővel lépést tartani szándékozó programokat, ha azoknak semmi közük nincs a katonai kiképzéshez és a nemzetbiztonsághoz. Nagy felháborodást váltott ki ugyanis, hogy egy ausztrál hadihajót twerkelő tánccsapattal avattak fel áprilisban – írja a mandiner.

A média figyelmét felkeltő újabb kellemetlen és sokat vitatott esemény volt az a reggeli teázás, ahol a Védelmi Minisztérium kiemelt szereplői vettek részt a Homofóbia, Bifóbia, Interfóbia és Transzfóbia Nemzetközi Napján (IDAHOBIT).

A résztvevőket körlevélben is arra ösztönözték, hogy viseljenek szivárványszínű ruhákat az eseményen, hogy kimutassák támogatásukat a leszbikus, meleg, biszexuális, transznemű és interszexuális kollégák, barátok és családtagok felé.

Peter Dutton ausztrál védelmi miniszter megelégelhette mindezt és teljeskörű tiltást adott ki az ilyen jellegű események megtartására. A miniszter levele óriási vitákat váltott ki és egyesek a sokszínűség elleni célzott támadásnak vélik.

Dutton korábban megfogalmazta célját, miszerint újra az alapvető védelmi feladatokra akar koncentrálni és ennek fényében úgy döntött, hogy a szivárványos teázgatásnak semmi köze a hadsereg alapvető értékeihez.

Dutton a közleményében leírta, hogy nem tolerálja a diszkriminációt, de az ilyen jellegű eseményeket be kell szüntetni. „A mi feladatunk az ausztrál védelmi erők moráljának felépítése, amit ezek a rendezvények nem segítenek”

A támadásokra, miszerint a védelmi miniszter nem támogatja a sokszínűséget Dutton azzal reagált, hogy a hadsereg Ausztrália népét képviseli, ezért elsődleges küldetésükre kell koncentrálniuk, ami az, hogy megvédjék az ország nemzetbiztonsági érdekeit és nem szabad erőfeszítést tenni olyan kérdésekben, amelyek elvonják a figyelmet erről. Ezzel ultalt arra, hogy az lmbtq-teázások minden bizonnyal elvonják a figyelmet az alapvető küldetésről, a haza védelméről.

Tegyük hozzá, a kínai média épp a minap fogalmazta meg, hogy egy esetleges nyugati háborúban részükről Ausztrália lesz az első, talán túlzottan is könnyű célpont. (mandiner:Takács Zsolt)

Ez a weboldal sütiket használ a weboldal működtetése, használatának megkönnyítése, és a weboldalon végzett látogatói tevékenységek nyomon követése érdekében. Elfogadás Tovább