Kiemelt Sport

Szivárványos mezt viselt a VfB Stuttgart csapata

Szivárványos mezt viselt a VfB Stuttgart csapata a VfL Wolfsburg elleni Bundesliga hazai mérkőzésen, ezzel szimbolizálva a társadalmi sokszínűséget.

A VfB Stuttgart csapata szivárványos mezt viselt a VfL Wolfsburg elleni szombat délutáni Bundesliga hazai mérkőzésén. A svábok különleges kiadású fekete mezén szivárványszínekben „pompázót” a szponzorlogó ( Mercedes Benz Bank) és a klub címere is.  A fekete mezen halványan a város számos nevezetesség is helyet kapott. A mez „Diversity 22/23” néven fut.

A VfB vezérigazgatója, Alexander Wehrle a Sky-on előzetesen ismertette a különleges kampány hátterét. „Példát akarunk mutatni. Mint VfB Stuttgart és mint a Bundesliga tagja,  társadalmi felelősségünk van, hogy felhívjuk a figyelmet az olyan témákra, mint az antiszemitizmus, a rasszizmus és a homofóbia” – mondta a 48 éves szakember. A VfB a közösségi médiában is népszerűsítette a „színes és vad” mottót a megfelelő hashtaggel. A különleges mez anyaga „teljes egészében újrahasznosított poliészterből készült”, hogy ezzel is jelezze a részvételt, a sokszínűséget és az összetartozást – áll a klub közleményében.

„Utat mutatunk, szeretnénk minél több embert magunkkal vinni erre az útra, és egyértelművé tenni, hogy a VfB, a városunk és az egész régió kiáll a sokszínűség mellett, és aktívan meg is éli azt” – folytatta Wehrle.

„A Wolfsburg elleni hazai mérkőzésünk a mi hozzájárulásunkat jelenti a ‘Nemzetközi hetek a rasszizmus ellen‘ elnevezésű rendezvényhez, amelyhez a német profi labdarúgás már évek óta csatlakozik.”

A Wolfsburg elleni mérkőzés után elárverezik a Stuttgart különleges mezét

A DFL a Bundesligában klubonként egy különleges mezt engedélyez per szezon. Az 1. FC Köln és a Mainz 05 például már ismert a farsangi kreációiról, az FC Bayern München pedig évente egy Oktoberfest-mezt is bemutat.

 

Ez a weboldal sütiket használ a weboldal működtetése, használatának megkönnyítése, és a weboldalon végzett látogatói tevékenységek nyomon követése érdekében. Elfogadás Tovább