Külföld

Szivárványos karácsonyfa Varsóban

Szivárványzászlókkal feldíszített karácsonyfát állítottak fel a varsói Megváltó téren az LMBTQ Homokomando csoport aktivistái.

Ez nem egy melegeknek szóló karácsonyi vásár, amelyek Németország egyes városaiban az elmúlt években sorra megrendezésre kerültek, hanem a szervezők szerint a “láthatóság” fontos jele.

Az eseményről készült videón látható, hogyan díszítették fel karácsony napján a fát az aktivisták, amiben a járókelők is segítettek, mindezt a rendőrség védelme alatt.  A terveknek megfelelően néhány órával később az egészet leszedték félve a támadásoktól, attól, hogy a helyi szurkolói csoportok felgyújtják a fát.

Ahogyan annak idején többször is fel lett gyújtva a téren felállított hatalmas virágszivárvány is. (Lásd alul.)

A Homokommando szerint:

“A karácsony mindenki számára különleges időszak. Mindenki szeretteivel, barátaival és családjával szeretne lenni ezeken a napokon . A homofóbia, a bifóbia és a transzfóbia néha lehetetlenné teszi ezt. A fa célja, hogy emlékeztessen arra a hagyományra, hogy a karácsonyi asztalnál szabad helyet kell hagyni egy váratlan vendégnek. Ez a hely “lehetőség lenne a szivárványos családtagok befogadására”.  „Szivárványos karácsonyt” kívánunk, amit mindenki családias hangulatban, „számára fontos emberekkel” ünnepelhet.”

Ez a weboldal sütiket használ a weboldal működtetése, használatának megkönnyítése, és a weboldalon végzett látogatói tevékenységek nyomon követése érdekében. Elfogadás Tovább