Külföld

Szír migránsok követik el a legtöbb nemi erőszakot Dániában

Minden negyedik szexuális erőszakot migránsok követik el.

Nyolc év alatt megduplázódott a nemi erőszakos esetek száma Dániában.

A dán igazságügyi minisztérium által közzétett adatok szerint tavaly az országban 987 vádemelés történt nemi erőszak miatt, duplája a 2012-ben regisztráltnak. Ugyanebben az időszakban 217 tényleges ítélet született – szemben a 2012-es 132-vel –, az elkövetők közül 53-an külföldi állampolgárok voltak.

Nagyon komolyan veszem a számokat, mert a nemi erőszak undorító bűncselekmény, amit sajnos túl gyakran követnek el – fogalmazott a szociáldemokrata Nick Hækkerup igazságügyi miniszter.

A BT című dán lap beszámolója szerint a nemi erőszakos esetek többségében nem indul eljárás, a jelentések szerint Dániában évente körülbelül 4700 férfit, nőt és gyereket erőszakolnak meg.

A kormány adataiból az is kiderül, hogy a nemi erőszak elkövetése miatt 2020-ban ténylegesen elítéltek közel negyede migráns volt, és a nemi erőszak miatt elítélt legtöbb külföldi állampolgár szír volt, akiket a törökök követnek.

Hækkerup szerint a külföldi elkövetőket ki kell toloncolni az országból. (888)

Ez a weboldal sütiket használ a weboldal működtetése, használatának megkönnyítése, és a weboldalon végzett látogatói tevékenységek nyomon követése érdekében. Elfogadás Tovább