Sport

Szinte biztos, hogy a nemzeti tizenegyünk kijut az EB-re

A statisztikákkal foglalkozó Gracenote elemzése a szeptemberi selejtezők után 97 százalékos eséllyel adja a magyar labdarúgó-válogatott kijutását a jövő évi Európa-bajnokságra.

A magyar válogatott tíz pontjával egy meccsel kevesebbet játszva is a G csoport éléről várja az Eb-selejtezők október 14-i folytatását.

Júniusban még kilencven százalékra kalkulálták a mieink egyenes ági kvalifikációját. Az újabb két forduló elteltével, melyből csak az egyiken, Szerbia idegenbeli legyőzése volt érdekelt Marco Rossi csapata, a számok alapján már-már biztosnak tűnik a részvétel a 2024-es németországi tornán.

Matematikailag még egyetlen válogatott sem csatlakozott a házigazdához, ám Portugália (99,99 százalékkal!), Franciaország, Anglia, Ausztria, Belgium, Skócia és Horvátország is minimum 99 százalékos sansszal várja a folytatást. De a magyaron kívül a spanyol, a svájci, a holland válogatott kijutása is a küszöbön áll.

Szerbia kilátásait is magasra teszi a kimutatás (93 százalékra), míg Csehországét, amellyel felkészülési mérkőzésen 1-1-et játszott a magyar csapattal, valamicskével ez alá (86 százalékra).

A rendező mellé a tíz Eb-selejtezőcsoportból az első két-két válogatott egyesen ágon jut ki, a fennmaradó három hely pedig – a Nemzetek Ligája legutóbbi végeredménye alapján – pótselejtezőn talál gazdára.

(M4Sport)

Ez a weboldal sütiket használ a weboldal működtetése, használatának megkönnyítése, és a weboldalon végzett látogatói tevékenységek nyomon követése érdekében. Elfogadás Tovább