Belföld

Szijjártó üzent David Pressmannek: Több tiszteletet a magyaroknak!

Mint arról mi is beszámoltunk, David Pressman a Politicóban azt írta: Magyarország továbbra is a Putyin által támogatott nézeteket hangoztatja.

Erre reagált Szijjártó Péter:

„Az Egyesült Államok budapesti nagykövetének nyilatkozataival kapcsolatban azt tudom mondani, érdektelen, teljes mértékben érdektelen, hogy mit gondol ő vagy bármely más nagykövet a magyarországi belpolitikai folyamatokról, mert semmi köze nincsen hozzá” – jelentette ki Szijjártó Péter.

„Nem dolga beleszólni Magyarország belügyeibe, és ha arra kívánja felhasználni a magyarországi tartózkodását, hogy minősítgesse a magyar emberek által elég egyértelmű többséggel megválasztott, a magyar emberek felhatalmazását bíró kormány tevékenységét, akkor nagyon nehéz dolga lesz abban a tekintetben, hogy a két ország közötti együttműködés javítása érdekében eredményesen dolgozzon” – üzent a tárcavezető David Pressmannak.

„Mert mi, amikor nagyköveteket fogadunk, akkor azt szó szerint értjük: nagyköveteket fogadunk. Olyan embereket, akikről azt gondoljuk, hogy a küldő ország azért küldi ide, hogy a két ország kapcsolatának javításán, fejlesztésén dolgozzanak, a kölcsönös tisztelet talaján állva. Nem kormányzókat meg nem helytartókat fogadunk, akiket feltételezem azért küldenének ide, hogy megmondják nekünk, hogy mi hogy éljünk a saját hazáinkban” – hangoztatta a külgazdasági és külügyminiszter

Szijjártó nyomatékosította, hogy Magyarország egy szuverén ország.

„Nekünk senki nem mondhatja meg kívülről, hogy hogy éljünk, ezért aztán érdektelen, hogy más ország állampolgára – legyen az egy nagykövet is – mit gondol a magyarországi belpolitikai folyamatokról” – jelentette ki.

„Úgyhogy, több tiszteletet kérünk a magyaroknak, még a nagykövet úrtól is!” – húzta alá Szijjártó Péter.

Ez a weboldal sütiket használ a weboldal működtetése, használatának megkönnyítése, és a weboldalon végzett látogatói tevékenységek nyomon követése érdekében. Elfogadás Tovább