Belföld

Szijjártó Péter: Továbbra is biztonságban van Magyarország energiaellátása

„Az orosz partnerek a szerződésekben vállalt kötelezettségeiknek megfelelően szállítják a kőolajat Magyarországra, így az ország energiaellátása továbbra is biztonságban van” – közölte a külgazdasági és külügyminiszter hétfőn a Facebook-oldalán.

Szijjártó Péter a bejegyzésben írja:

„Az energiaellátás biztonsága továbbra is kulcskérdés Európában, így Magyarországon is, ahol a természeti adottságainknál fogva importra szorulunk a fő energiahordozók tekintetében. Az elmúlt napokban számos aggodalomra okot adó hírt kaptunk a szomszédban zajló háborúból az energia-infrastruktúrát ért támadások kapcsán.
Ma telefonon egyeztettünk Alekszander Novakkal, Oroszország energiaügyekért felelős miniszterelnök-helyettesével, aki arról biztosított, hogy az orosz partnerek a szerződésekben vállalt kötelezettségeiknek megfelelően szállítják a kőolajat Magyarországra, így hazánk energiaellátása továbbra is biztonságban van.

Ez a weboldal sütiket használ a weboldal működtetése, használatának megkönnyítése, és a weboldalon végzett látogatói tevékenységek nyomon követése érdekében. Elfogadás Tovább