Sport

Szijjártó Péter: Szíriának is segít a magyar állam a földrengés sújtotta területen

A Külgazdasági és külügyminiszter közösségi oldalán jelentkezett be, ahol beszámolt a magyar mentőcsapatok munkájáról, eddigi sikereiről, és a túlélőkről.

A kormány most is figyelemmel kíséri a törökországi földrengés következményeit.

Mint kiemelte, hatvan órával a földrengés után a túlélők keresése kritikus időszakba lépett. Statisztikai adatai szerint már 8500 felett van a halottak száma, a sérülteké pedig lassan eléri az 50 ezret.

Mintegy százezer ember vesz részt a mentési munkálatokban, köztük a magyarok is.

A magyar mentők kutatócsoportjainak száma hétre nőtt, hiszen a Katasztrófavédelmi Főigazgatóság, a Baptista Szeretetszolgálat, a Pest Megyei Kutatómentők, a Terrorelhárítási Központ és az Életjel Alapítvány mellett immáron a Református Szeretet Szolgálat csapatai is a helyszínen vannak. A Katolikus Karitász felkérésével és támogatásával pedig a Budapesti Önkéntes Mentőszolgálat tagjai is már a helyszínre érkeznek – hangsúlyozta Szijjártó Péter, aki hozzátette: A magyar csapatok eddig 21 túlélőt mentettek ki a romok közül, akik közül öt volt gyermek. A hét mentőcsapat összlétszáma 156 fő, az ő munkájukat 28 kutya segíti.

A Külgazdasági és külügyminiszter beszélt a szíriai helyzetről is, ahol 2500 fölé ment a halottak száma. Ott rendkívüli kihívást jelent a sérültek és a sebesültek ellátása, ezért a magyar kormány 50 millió forintos segítséget nyújtott a magyar máltai szeretetszolgálatnak, amely a mobilklinikáit a katasztrófa sújtotta területeken állítja fel. 

Végezetül Szijjártó Péter köszönetet mondott a magyar mentőcsapatoknak, akiknek munkáját nagyra becsülik, kiemelve teljesítményüket, hogy már 21 embert tudtak kimenteni a romok alól.

Ez a weboldal sütiket használ a weboldal működtetése, használatának megkönnyítése, és a weboldalon végzett látogatói tevékenységek nyomon követése érdekében. Elfogadás Tovább