Belföld

Szijjártó Péter szerdán Belaruszba utazik

Szijjártó Péter magyar külgazdasági és külügyminiszter május 29-én munkalátogatásra érkezik Belaruszba – közölte a belarusz külügyminisztérium.

Szijjártó Péter és Szjarhej Alejnyik belarusz külügyminiszter közösen elnököl majd a gazdasági együttműködéssel foglalkozó belarusz-magyar kormányközi bizottság 12. ülésén Minszkben.

„Várhatóan számos kereskedelmi, gazdasági és beruházási kérdés kerül megvitatásra. A megbeszélések középpontjában az energia, a mezőgazdaság, az ipari együttműködés, az egészségügy, a gyógyszeripar, az építőipar, a sport, a turizmus, az oktatás és a tudomány területén folytatott együttműködés szerepel” – közölte a belarusz külügyminisztérium.

A látogatás részeként üzleti fórumot is tartanak majd, amit Szijjártó és Alejnyik szintén közösen nyitnak meg, és a két külügyminiszter négyszemközt is tárgyalni fog.

Ez a weboldal sütiket használ a weboldal működtetése, használatának megkönnyítése, és a weboldalon végzett látogatói tevékenységek nyomon követése érdekében. Elfogadás Tovább