Belföld

Szijjártó Péter: Örvendetes, hogy a NATO nem résztvevő ebben a háborúban

A NATO külügyminiszteri értekezletéről jelentkezett be Szijjártó Péter.
A külgazdasági és külügyminiszter Facebook-videóban jelentkezett be a NATO külügyminiszteri értekezletéről, ahol először is elmondta, hogy az ukrajnai helyzet egyre súlyosabb.

Ilyen helyzetben meglátása szerint megfontoltságra, józan észre, és stratégiai nyugalomra van szükség.

A „felelőtlen, összevissza nyilatkozatokat” Szijjártó Péter szerint el kell kerülni, mert békeidőben ezek „megmosolyogtatóak”, jelen helyzetben azonban veszélyesek.

Az értekezleten Szijjártó Péter elismételte Magyarország álláspontját: annak érdekében, hogy ne keveredjen bele a háborúba, sem katonát, sem fegyvert nem fog szállítani Ukrajnába, és a fegyverszállítmányokat sem fogja átengedni.

Ezzel kapcsolatosan a tárcavezető üdvözölte azt, hogy kimondásra került: a NATO nem résztvevője az orosz-ukrán háborúnak.

Hozzátette: fontos, hogy a háború ne terjedjen Ukrajnán túlra, ezért csökkenteni kell a további eszkaláció esélyét. Végezetül elmondta azt is: a földgáztranzit zavartalan Magyarországon keresztül, az ukrajnai evakuációk pedig folyamatosak.

Forrás: Mandiner

Ez a weboldal sütiket használ a weboldal működtetése, használatának megkönnyítése, és a weboldalon végzett látogatói tevékenységek nyomon követése érdekében. Elfogadás Tovább