Belföld

Szijjártó Péter: jó lenne, ha a jelenlegi polgármesterrel és egy fideszes többségű testülettel tudnánk tovább dolgozni Pakson

A magyar nemzetgazdaság történetének eddigi legnagyobb beruházása zajlik Pakson. Ennek a sikere nemcsak a megrendelő állam és a végrehajtó Roszatom, hanem az állam és Paks önkormányzatának az eredményes együttműködésén is múlik. Szabó Péter polgármester úrral és csapatával kiváló az együttműködésünk, mert bár a város érdekeit határozottan és elkötelezetten képviselik, de nagyon komoly támogatást nyújtanak számunkra, hogy ez a projekt zökkenőmentesen haladjon. Nekünk az atomerőmű-építés során a kiszámíthatóság és a stabilitás nagyon fontos – erről beszélt Szijjártó Péter a teol.hu hírportálnak.

“Jó lenne, ha a jövőben is együtt dolgozhatnánk a jelenlegi városvezetéssel, mert a kormány és a helyiek számára is rendkívül fontos a Paks II. projekt során a kiszámíthatóság, a stabilitás” – állította Szijjártó Péter Pakson. Hazánk külgazdasági és külügyminisztere a Csengey kulturális központban tartott teltházas lakossági fórumot követően adott exkluzív interjút a teol.hu hírportálnak. A tárcavezető hangsúlyozta:

ha ugyanezzel a polgármesterrel és egy fideszes többségű képviselő-testülettel tudnánk tovább dolgozni, az nagyon sokat segítene.

Kérdésre válaszolva kifejtette:

Reményeim szerint a helyiek figyelembe veszik, hogy ha másik városvezetőt és másik csapatot választanak, akkor a paksi bővítés sikertörténete könnyen kudarccá fordulhat át.

– hangsúlyozta Szijjártó Péter. Hozzátette:

Ha az európai politika arénájába vissza tudna térni a józan ész, a racionalitás, akkor ezt a teljesen terméketlen, feleslegesen időt és energiát felemésztő vitát a hátunk mögött lehetne hagyni. Nagyon fontos, hogy az EU-ban bekövetkezzen egy olyan jobboldali fordulat, amelynek eredményeként az ideológiai vitákat a pragmatikus, észszerű viták válthatnák.

Szavai szerint mindez azért is fontos lenne, mert “akkor őszintén szembenézhetünk az elmúlt két év szankciós politikájának károkozásával”. Kifejtette: rengeteg ország gazdasága szenved tőle, ugyanakkor a céljait – nevezetesen az orosz gazdaság térdre kényszerítését és az orosz-ukrán háború befejezését – nem érte el.

Egy jobboldali fordulattal a hátunk mögött hagyhatnánk ezt a kudarcos politikát, és így a paksi beruházás szankciók általi folyamatos fenyegetettsége is megszűnhetne. 

-vélekedett, hozzátéve:

Vagyis ha az EP-választásnak valahol Magyarországon van kiemelt jelentősége, akkor az minden bizonnyal Paks városa.

(PS/Teol)

Ez a weboldal sütiket használ a weboldal működtetése, használatának megkönnyítése, és a weboldalon végzett látogatói tevékenységek nyomon követése érdekében. Elfogadás Tovább